xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

O «καθηγητής» Ξηρός ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα

ks708

Έχοντας άγνοια κινδύνου και κατά παράβαση κάθε συνωμοτικότητας,, όπως θα ταίριαζε σε έναν φυγά -ειδικά για κάποιον που θεωρούνταν Νο.1 καταζητούμενος από την ΕΛ.ΑΣ- ο Χριστόδουλος Ξηρός κυκλοφορούσε στο κέντρο της Αναβύσσου και κάποιες φορές συνομιλούσε με τους περίοικους.

 

Είναι χαρακτηριστικές οι μαρτυρίες ανθρώπων της περιοχής που μιλώντας στην τηλεόραση του Star είπαν πως τον έβλεπαν σχεδόν καθημερινά να πηγαίνει πάνω-κάτω την περιοχή με το ποδήλατό του φορώντας άλλοτε μια τραγιάσκα ή γυαλιά ηλίου.

Μια γειτόνισσά του είπε τον είχε δει να περπατάει στο δρόμο με μια νεαρή κοπέλα και άλλες φορές με ένα κοριτσάκι, ενώ κάποιος άλλος είπε πως του είχε μιλήσει και σε ερώτηση τι δουλειά έκανε είχε απαντήσει: «πρώην καθηγητής από την Καστοριά». Σε κανέναν, όμως, δεν είχε πει το όνομά του (το ψεύτικο εννοείται) και δεν είχε δώσει άλλα στοιχεία γύρω από το άτομό του. Μάλιστα, η όψη του (ξανθά μαλλιά, μούσια και συνήθως ένας σκούφος στο κεφάλι) οδηγούσαν πολλούς να το θεωρήσουν άστεγο, τρελό η ακόμα και ναρκομανή.

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο

Το σίγουρο είναι ότι ο «καθηγητής» Ξηρόςς ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα κάτι που δεν αρνήθηκε και ο αρχηγός της αστυνομίας Δημήτρης Τσακνάκης. Άλλωστε ο βαρύς οπλισμός που βρέθηκε μέσα στο κρησφύτερό του (ενώ η έρευνα της αντιτρομοκρατικής συνεχίζεται) πιστοποιεί πως ο Χριστόδουλος Ξηρός ετοιμαζόταν για ένα μεγάλο χτύπημα, ακόμη και μέσα στην προεκλογική περίοδο. Να σημειωθεί πως στο σπίτι που είχε νοικιάσει πριν από τρεις μήνες στην Ανάβυσσο βρέθηκε μια ρουκέτα, επτά Καλάσνικοφ και αρκετά εκρηκτικά.

Γιάφκα

Πληροφορίες αναφέρουν πως η βαλλιστική έρευνα των Καλάσνικοφ αναμένεται να «μιλήσει» για το αν αυτά τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια πρόσφατη τρομοκρατική ενέργεια, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο το σπίτι της Αναββύσου να ήταν γιάφκα στην οποία έμπαιναν και άτομα άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και της ΟΛΑ που επιτέθηκε στην πρεσβεία του Ισραήλ. Αυτό αναμένεται να τεκμηριωθεί από τις βαλλιστικές εκθέσεις. Εν τω μεταξύ, είναι πιθανό το κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού να το υπέδειξε πληροφοριοδότης που εισέπραξε την επικήρυξη του ενός εκατομμυρίου ευρώ.  Την Κυριακή οι έρευνες θα συνεχιστούν στο Αίγιο και στο Λουτράκι. 

Οι έρευνες της αστυνομίας δεν σταματούν, πάντως , μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού καθώς αυτή τη στιγμή σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας διεξάγονται έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν κρησφύγετα, γιάφκες και να συγκεντρωθούν πληροφορίες για πιθανά χτυπήματα.

Έτσι έφτασαν στη σύλληψη

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τους τελευταίους τρεις μήνες είχαν χαρτογραφήσει την περιοχή της Αναβύσσου, όπου βρισκόταν το κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού, σε μη κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σπίτι στο οποίο εντοπίστηκε ο Ξηρός το είχε νοικιάσει εδώ και δύο μήνες με ψεύτικα στοιχεία, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία παρακολουθούσε άτομο το οποίο υπέθαλπε τον Χριστόδουλο Ξηρό -και στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία για εμπρηστικές επιθέσεις- στο σπίτι του στην Ανάβυσσο και έτσι οδηγήθηκε στη σύλληψη του καταζητούμενου. Τις τελευταίες δύο ημέρες οι αστυνομικοί είχαν θέσει το σπίτι υπό παρακολούθηση και το Σάββατο πραγματοποίησαν επιχείρηση την ώρα που έβγαινε από αυτό.

Πώς συνέλαβαν τον Χριστόδουλο Ξηρό

Με εικονικό ατύχημα, που προκάλεσε αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής που επέβαινε σε δίκυκλο, έπεσε και προσποιήθηκε ότι τραυματίστηκε. Τότε ο Χριστόδουλος Ξηρός πήγε να βοηθήσει και συνελήφθη. Τη στιγμή της σύλληψης του  ο Ξηρός οδηγούσε ποδήλατό, ενώ από το όπλο το οποίο έφερε μαζί του είχε σβήσει τα χαρακτηριστικά του. Το όπλο είχε 13 σφαίρες στη γεμιστήρα και μία σφαίρα στη θαλάμη. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον Χριστόδουλο Ξηρό χωρίς να προλάβει να προβάλει αντίσταση.

Ο διάλογος

"Ναι τελείωσε...Εγώ είμαι. Ο Χριστόδουλος Ξηρός". Αυτή ήταν η φράση που είπε ο Ξηρός στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Επίσης, όταν ο Ξηρός πέρασε το κατώφλι της αντιτρομικρατικής υπηρεσίας, είχε μια σύντομη συνομιλία με αστυνομικό. 

"Ό,τι έκανα εγώ, το έκανα για πολιτικούς λόγους" φέρεται να είπε ο Ξηρός σύμφωνα με το MEGA.

"Δεν σκοτώνουμε ανθρώπους κύριε για πολιτικούς λόγους" του απάντησε ο αξιωματικός.

"Τα λόγια φαίνεται λοιπόν ότι είναι πιο δυνατά από τα όπλα", φέρεται να ανταπάντησε ο Ξηρός

"Τότε Χριστόδουλε έπρεπε να είχατε μείνει στα λόγια και δεν έπρεπε ποτέ να είχατε πάρει στα χέρια σας τα όπλα" του είπε ο αστυνομικός.

iefimerida.gr

επιστροφή στην κορυφή