ΡΟΗ 24/7:

Δημοσκόπηση: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Σαμαράς

dim1 695 355

- Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 30,4% στην πρόθεση ψήφου, σε δημοσκόπηση της εταιρίας Rass, που διενεργήθηκε αμέσως μετά τη λήξη της άκαρπης τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
- Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς
- Μακριά από τον στόχο του 3% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
- Πώς βλέπουν οι ψηφοφόροι το νεό κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου

 

Με διαφορά 3,1% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας Rass, που δημοσιεύει, σήμερα, ο "Ελεύθερος Τύπος", και διενεργήθηκε αμέσως μετά τη λήξη της τρίτης άκαρπης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την προκήρυξη πρόωρων Εκλογών, στις 25 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, έξι Κόμματα μπαίνουν στη Βουλή, με τους ΑΝ.ΕΛ. να βρίσκονται μακριά από το στόχο του 3% και το ΚΚΕ να διεκδικεί, μαζί με "Το Ποτάμι" την τρίτη θέση.
Το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός δημιουργεί φόβο στο 41%, ενώ αντίθετα το 38,1% ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον.

Αναλυτικά τα ποσοστά στην "πρόθεση ψήφου":

- ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 30,4%
- Ν.Δ.: 27,3%
- ΚΚΕ: 4,8%
- ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 4,7%
- Χ.Α.: 3,8%
- ΠΑ.ΣΟ.Κ.: 3,5%
- ΑΝ.ΕΛ.: 2,5%
- ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: 1,4%
- ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 3,8%
- ΑΚΥΡΟ / ΛΕΥΚΟ: 2,6%
- ΑΔ. ΨΗΦΟΣ: 15,2%

Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, διατηρεί σταθερά την πρωτιά στην "καταλληλότητα Πρωθυπουργού" με ποσοστό 41,0%, έναντι 33,4% που συγκεντρώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ενώ "Κανένας" απαντά το 23,6%.

Όσον αφορά στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη "πάση θυσία", το 74,2% απάντησε "ναι" και "μάλλον ναι", ενώ το 24,1% έδωσε αρνητική απάντηση.
Ενδιαφέροντα, επίσης είναι τα αποτελέσματα σχετικά με το εγχείρημα του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, να ιδρύσει νέο Κόμμα, με το 92,4% των ερωτηθέντων να απαντά αρνητικά σε μία ενδεχόμενη ψήφισή του.

Το εγχείρημα του Γ. Παπανδρέου

Η έρευνα της Rass εστίασε και στο εγχείρημα του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, να ιδρύσει νέο Κόμμα (δεν είχε ανακοινωθεί ακόμη η ίδρυση του), με το 6,1% να απαντά, πως θα το ψήφιζε, ενώ το 92,4% όχι.
Η «δεξαμενή» των ψηφοφόρων του κ. Παπανδρέου βρίσκεται κυρίως στους ψηφοφόρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (19,0%), ενώ από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. "παίρνει" το 5,3% και από τη Ν.Δ. το 3,9%.

 

newsit.gr

επιστροφή στην κορυφή