ΡΟΗ 24/7:

Σταυροδρόμι γεύσεων

sigklino-kopanisti1
Ένας συνδυασμός που ενώνει πολλά σημεία της Ελλάδος. Χαλκιδική, Βόλος, Κρήτη.
Εύκολο, ντελικάτο, νόστισμο και γρήγορο.


Υλικά:
Σύγκλινο Κρήτης, σε φέτες
baby πατατούλες
κοπανιστή

τις πατατούλες θα αρωματίσουμε με...
πάπρικα
σκόνη σκόρδου
αλατι και πιπέρι
θυμάρι
μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση:
-Στη γάστρα τοποθετούμε τις baby πατατούλες, ελαιόλαδο και τα παραπάνω μπαχαρικά και μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 1 φλυτζανάκι νερό. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
-Ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας και προσθέτουμε το σύγκλινο. Γκραντινάρουμε για 8 λεπτά.
-Σερβίρουμε με κοπανιστή Βόλου και μαρμελάδα τομάτας.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 10 ευρώ
Μερίδες: 4

Τα υλικά μας, σύγκλινο, κοπανιστή και μαρμελάδα τομάτας, τα προμηθευτήκαμε από την «Οκά».
Για εξτρά άρωμα στις πατατούλες, μόλις βγούν προσθέτουμε λίγο φρέσκο βούτυρο.
Η κοπανιστή είναι ελαφρώς πικάντικη. Φέρουμε ισορροπία, με τη μαρμελάδα τομάτας.
Το σύγκλινο Κρήτης, είναι διαφορετικά μαριναρισμένο και καπνισμένο, από το σύγκλινο Μάνης.

επιστροφή στην κορυφή