Σταυροδρόμι γεύσεων
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Ένας συνδυασμός που ενώνει πολλά σημεία της Ελλάδος. Χαλκιδική, Βόλος, Κρήτη.
Εύκολο, ντελικάτο, νόστισμο και γρήγορο.
Υλικά:
Σύγκλινο Κρήτης, σε φέτες
baby πατατούλες
κοπανιστή
τις πατατούλες θα αρωματίσουμε με...
πάπρικα
σκόνη σκόρδου
αλατι και πιπέρι
θυμάρι
μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση:
-Στη γάστρα τοποθετούμε τις baby πατατούλες, ελαιόλαδο και τα παραπάνω μπαχαρικά και μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 1 φλυτζανάκι νερό. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
-Ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας και προσθέτουμε το σύγκλινο. Γκραντινάρουμε για 8 λεπτά.
-Σερβίρουμε με κοπανιστή Βόλου και μαρμελάδα τομάτας.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 10 ευρώ
Μερίδες: 4
Τα υλικά μας, σύγκλινο, κοπανιστή και μαρμελάδα τομάτας, τα προμηθευτήκαμε από την «Οκά».
Για εξτρά άρωμα στις πατατούλες, μόλις βγούν προσθέτουμε λίγο φρέσκο βούτυρο.
Η κοπανιστή είναι ελαφρώς πικάντικη. Φέρουμε ισορροπία, με τη μαρμελάδα τομάτας.
Το σύγκλινο Κρήτης, είναι διαφορετικά μαριναρισμένο και καπνισμένο, από το σύγκλινο Μάνης.
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου