ΡΟΗ 24/7:

Έφυγε ο μεγάλος σχεδιαστής μόδας Pierre Cardin

cardin

Σημάδεψε με τις δημιουργίες τις δεκαετίες '60 και '70

Σε ηλικία 98 ετών έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός σχεδιαστής μόδας Pierre Cardin. Τον θάνατό του ανακοίνωσε η Γαλλική Ακαδημία Καλών Τεχνών.

Ο Pierre Cardin γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου του 1922 στην Ιταλία. Οι γονείς του ήταν πλούσιοι γαιοκτήμονες, αλλά για να ξεφύγουν από τον φασισμό έφυγαν από την Ιταλία και εγκαταστάθηκαν στη Γαλλία το 1924. Ο Cardin ξεκίνησε την καριέρα του νωρίς, σε ηλικία 14 ετών δούλεψε ως μαθητευόμενος, μαθαίνοντας τα βασικά του σχεδιασμού μόδας και της κατασκευής. Το 1939 άρχισε να εργάζεται για έναν ράφτη στο Vichy, όπου άρχισε να φτιάχνει κοστούμια για γυναίκες. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου εργάστηκε στον Ερυθρό Σταυρό.
Το 1945 μετακόμισε στο Παρίσι, όπου σπούδασε αρχιτεκτονική και συνεργάστηκε με τον οίκο μόδας του Paquin. Συνεργάστηκε με την Έλσα Σιαπαρέλι έως ότου έγινε επικεφαλής του ατελιέ του Christian Dior το 1947.
Το 1950 άνοιξε το δικό του οίκο μόδας.
Ο Pierre Cardin έγινε γνωστός για το γεωμετρικό στυλ που έδινε στις δημιουργίες του. Ήταν ο πρώτος που συνδύασε τις φούστες "mini" και "maxi", ενώ εισήγαγε ένα νέο στρίφωμα που είχε μακρά πάνελ pom-pom ή περιθώριο, που ταλαντεύονταν καθώς το σώμα κινούνταν.
Το 1975, ο Cardin άνοιξε την πρώτη του μπουτίκ επίπλων στη rue du Faubourg-Saint-Honore . Τα σχέδια επίπλων του ήταν εμπνευσμένα από τα σχέδια μόδας που δημιουργούσε.

επιστροφή στην κορυφή