xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Εορτασμός της Πρωτοχρονιάς όπως και τα Χριστούγεννα

enhmer2912

8.500 ενεργά κρούσματα σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων 2.000 στην Αττική, και πάνω από 1.600 στη Θεσσαλονίκη

Μετακίνηση με τον κωδικό "6", συγκέντρωση για δύο οικογένειες και μέχρι 9 άτομα και τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 10.00 το βράδυ μέχρι τις 5.00 το πρωί της επόμενης, περιλαμβάνει το "μενού" για το εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, λόγω της πανδημίας.
Τα παραπάνω τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Παράλληλα ανακοίνωσε την παράταση του αυστηρού lockdown στους Δήμους Ασπροπύργου και Ελευσίνας, και σε ορισμένους Δήμους της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, καθώς και την άρση των μέτρων στη Μάνδρα, καθώς - όπως είπε - η επιδημιολογική εικόνα είναι καλύτερη.
«Να εστιάσουμε σε Κοζάνη, Δυτική Αττική και Θεσπιές. Η εικόνα των περιοχών αυτών αξιολογήθηκε σε σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, όπου αποφασίστηκε η παράταση των επιπλέον μέτρων στους Δήμους της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου έως και τις 6 Ιανουαρίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς ενώ τόνισε ότι υπάρχει προβληματισμός για το το αυξημένο ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως η Φλώρινα, αλλά και περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής, όπως το Κερατσίνι και το Ίλιον.

Νωρίτερα, κατά την ενημέρωση η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε ότι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τα 8.500 ενεργά κρούσματα σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων 2.000 στην Αττική και πάνω από 1.600 στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα υπογράμμισε τις ελπίδες που φέρνει το εμβόλιο κατά της νόσου, παρ' ότι απαιτείται αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να επιτευχθεί ανοσία του πληθυσμού. «Το 2021 μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω, αλλά η ανοσία του πληθυσμού δεν θα επιτευχθεί προτού περάσουν πολλοί μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

επιστροφή στην κορυφή