Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον Κορυδαλλό ο Ξηρός

ksiros-anakritis-708

Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής για τον Χριστόδουλο Ξηρό έφερε νέα αποτελέσματα, αφού οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και δεύτερο κρησφύγετο του εκτελεστή της 17Ν στο Λουτράκι.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρεται ότι μέσα στο σπίτι βρέθηκε τάπερ με καλώδια, ενώ απ' έξω αν παρκαρισμένα ένα κλεμμένο βαν και ένα τζιπ. Την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκε η απολογία του 57χρονου τρομοκράτη ενώπιον του 11ου τακτικού ανακριτή και στη συνέχεια ο Χριστόδουλος Ξηρός μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο εκτελεστής της 17Ν βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για τρομοκρατική οργάνωση, μετά τα όσα εντόπισε η Αντιτρομοκρατική στο σπίτι του. Πάντως ο ίδιος, όπως δήλωσε και ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης, δεν απολογήθηκε για όσα του καταλογίζονται, αφού όσοι υπηρετούν τους μηχανισμούς κατοχής δεν έχουν δικαιοδοσία να του ζητήσουν τον λόγο.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον Χριστόδουλο Ξηρό

Διεύθυνση άγνωστης ως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη, η οποία οργάνωση επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό τη χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο.
Παράνομη κατοχή πολεμικών τυφεκίων, πυρομαχικών και άλλων.
Παράνομη κατοχή διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων.
Πλαστογραφία.
Παραβίαση περιοριστικών όρων.
Παράνομη οπλοφορία.
«Γοργοπόταμος» η κωδική ονομασία της επίθεσης στον Κορυδαλλό

Την ονομασία «Γοργοπόταμος» είχαν επιλέξει ο Χριστόδουλος Ξηρός και οι συνεργοί του για την επίθεση που σχεδίαζαν στις φυλακές Κορυδαλλού. Προφανώς οι τρομοκράτες επέλεξαν τη συγκεκριμένη ονομασία γιατί η καταστροφή που σχεδίαζαν να προκαλέσουν θα ήταν τόσο μεγάλη όσο αυτή της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Ανθρωποκυνηγητό για τη μελαχρινή γυναίκα και τον 30χρονο άνδρα

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει άγριο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της 22χρονης μελαχρινής γυναίκας που βοήθησε τον 57χρονο Ξηρό να νοικιάσει το σπίτι στην Ανάβυσσο και κάλυπτε τα ίχνη του. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής εστιάζονται κυρίως στο Λουτράκι --εκεί βρέθηκε και η 2η γιάφκα- για τον εντοπισμό και τη σύλληψή της. Υπενθυμίζεται πως η νεαρή κοπέλα είχε νοικιάσει τη γιάφκα στην Ανάβυσσο χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα.

Οι έρευνες πάντως δεν σταματούν εκεί, καθώς στην Αντιτρομοκρατική ρίχνουν μεγάλο βάρος στον εντοπισμό και τη σύλληψη του 30χρονου άνδρα που μπαινόβγαινε στο κρησφύγετο της Αναβύσσου και, σύμφωνα με το χειρόγραφο σημείωμα του Ξηρού, έχει το όνομα Γιώργος -άγνωστο αν είναι το αληθινό του όνομα ή όχι- και φέρεται ότι θα είχε χρέη εκτελεστή στην επίθεση που ετοίμαζαν εναντίον των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τις Αρχές, πάντως, τα στοιχεία και των δύο προσώπων είναι γνωστά και θεωρούν πως θα τους εντοπίσουν και θα τους συλλάβουν.

«Καθαρά» τα καλάσνικοφ και το πιστόλι του Ξηρού

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον έλεγχο στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., η πρώτη εικόνα δείχνει ότι τα 8 καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο σπίτι του Ξηρού αλλά το όπλο που είχε πάνω του είναι «καθαρά».

 

iefimerida.gr

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020