xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Παρατείνεται το lockdown για μία εβδομάδα

enhmer81

Παρεμβάσεις με σκληρότερα μέτρα όπου χρειάζεται - Καμπανάκι για τη Χαλκιδική

Την παράταση του σκληρού lockdown μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, συνεχίζεται η σκληρή μάχη με την πανδημία, επισημαίνοντας ότι το lockdown έχει συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς, όπως αποτυπώνεται στα επιδημιολογικά στοιχεία. Έτσι, μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, παρατείνεται το σκληρό lockdown κατά μια εβδομάδα. Ωστόσο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, υπογράμμισε ότι τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθώς και τα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας ανοίγουν από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, εφαρμόζοντας αυστηρούς κανόνες.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλίας παρατείνεται για μία εβδομάδα:

-Το lockdown και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας πλην συγκεκριμένων, περιορισμένων εξαιρέσεων
-Το «πάγωμα» των λειτουργιών της αγοράς που είχαν ανοίξει στις γιορτές (αγορές μέσω click away, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια κλπ.).

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, η κυβέρνηση προχωρά με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών και μόνο βήμα – βήμα «παρότι γνωρίζουμε ότι υπάρχει ψυχολογικό και οικονομικό κόστος». Παράλληλα σημείωσε ότι οι ανακοινώσεις για το lockdown θα γίνονται κάθε εβδομάδα, ενώ σε περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο όπου χρειάζεται η λήψη ειδικών περιοριστικών μέτρων, οι ανακοινώσεις θα γίνονται από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι στη Χαλκιδική από εχθές απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στην περιοχή.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 19:10
επιστροφή στην κορυφή