Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το δώρο της Ζωής έλαβε φέτος τις Γιορτές η μικρή Ιωάννα

paidi louloudi

- Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η χειρουργική επέμβαση και το 4χρονο κοριτσάκι είναι καλά στην υγεία του


«Εκεί που δεν επαρκεί το κράτος υπάρχουν οι Άνθρωποι». Μία φράση που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να ακούγεται και – κυρίως να πράττεται όλο και περισσότερο, αποδεικνύοντας ότι η ανθρωπιά όχι μόνο δεν έχει εκλείψει, αλλά στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που επικρατούν, κυριαρχεί για να σώζει ζωές. Στην προκειμένη περίπτωση τη ζωή της μικρής Ιωάννας, η οποία εγχειρίστηκε την παραμονή των Φώτων και πλέον χαίρει άκρας υγείας, ενώ αναμένεται να επιστρέψει τις επόμενες μέρες στο σπίτι της, στα Ν. Μουδανιά.
Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή: Ήταν τέλος Οκτώβρη όταν έγινε γνωστό ότι ένα 4χρονο κοριτσάκι από τα Ν. Μουδανιά, η μικρή Ιωάννα είχε σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά και έπρεπε επειγόντως να χειρουργηθεί τις γιορτές, που θα βρισκόταν στην Ελλάδα ο διακεκριμένος Έλληνας καρδιοχειρουργός από το Αρκάνσας της Αμερικής, Γιάννης Παπαγιάννης. Ωστόσο το κόστος της επέμβασης ήταν ιδιαίτερα μεγάλο και την υπόθεση «πήρε επάνω του» ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Μουδανιών και ιδιαίτερα ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Αρμανίδης, ο οποίος άρχισε να ενημερώνει και να κινητοποιεί όλους τους τοπικούς φορείς.

Κινητοποιήθηκαν οι πάντες

Η ανταπόκριση όλων ήταν συγκινητική. Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν για τη συγκέντρωση των απαραίτητων χρημάτων. Να υπενθυμίσουμε, μεταξύ άλλων, τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΟΜ – ΑΟ Σημάντρων, το τουρνουά βόλεϊ που οργάνωσε ο ΠΟΜ με τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ και της ΜΕΝΤ, τον αγώνα μπάσκετ των παλαιμάχων του ΠΟΜ και του ΠΑΟΚ, τη Χριστουγεννιάτικη συναυλία που πραγματοποιήθηκε 22 Δεκεμβρίου (ημέρα των γενεθλίων της μικρής Ιωάννας) και φυσικά τη μεγάλη συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος Ν. Προποντίδας, καθώς η Δημοτική Αρχή κινητοποιήθηκε αμέσως μόλις έγινε γνωστό το θέμα, η οποία έγινε στις 30 Νοεμβρίου στην ΕΠΟΚΑΜ, με την εθελοντική συμμετοχή πλειάδας γνωστών τραγουδιστών και μουσικών.
Η ανταπόκριση του κόσμου, τόσο στις εκδηλώσεις όσο και με την ενίσχυση του τραπεζικού λογαριασμού που ανοίχτηκε γι’ αυτό το σκοπό ήταν συγκινητική.

Τέλος καλό, όλα καλά

Στις 29 Δεκεμβρίου η Ιωάννα με τη μητέρα της έφτασε στην Αθήνα και στην κλινική «Μητέρα», όπου θα πραγματοποιούνταν η επέμβαση. Μετά τις πρώτες εξετάσεις η Ιωάννα υποβλήθηκε σε αδενεκτομή, στις 2 Ιανουαρίου καθώς θεωρήθηκε ότι τα «κρεατάκια» που είχε επηρέαζαν την καρδιά της. Η πρώτη εκτίμηση των γιατρών ήταν να περιμένουν ένα διάστημα για να παρακολουθήσουν την πορεία της υγείας της, ωστόσο οι χαμηλοί παλμοί στην καρδιά της, ώθησαν τους θεράποντες γιατρούς, τον κ. Παπαγιάννη και τον Δήμο Αβραμίδη, να αποφασίσουν την πραγματοποίηση της επέμβασης την παραμονή των Θεοφανίων. Στις 12 το μεσημέρι η Ιωάννα μπήκε στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε 3ωρη επέμβαση, κατά την οποία τοποθετήθηκε βηματοδότης, ενώ ήδη σήμερα βγήκε από την κλινική (αν και τυπικά θα πάρει αύριο εξιτήριο, καθώς τα Θεοφάνια είναι αργία).
Μιλώντας στο halkidikifocus η μητέρα της μικρής Ιωάννας δεν έκρυβε τόσο την ανακούφιση όσο και τη χαρά της, καθώς όλα πήγαν καλά κατά την επέμβαση. Όπως είπε οι γιατροί ήταν απόλυτα ευχαριστημένοι και βλέποντας και η ίδια τη μικρή Ιωάννα, έβλεπε την άμεση βελτίωσή της, καθώς πλέον το παιδί ήταν χαρούμενο και όλο ζωντάνια. Δεν παρέλειψε δε, να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλλαν στον αγώνα για να χειρουργηθεί η μικρή Ιωάννα: Τόσο τους φορείς, όσο και τους απλούς ανθρώπους που σ’ αυτές τις εποχές οικονομικής δυσχέρειας έδωσαν τον οβολό τους για μια ανθρώπινη ζωή. Και φέτος τις γιορτές η Ιωάννα απόλαυσε το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να έχει: Την ίδια τη ζωή!

 

Γράφει Κική Δημαρόγλου

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2015 10:59

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020