sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

«Η Χαλκιδική να ενταχθεί στα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπ. Τουρισμού»

reception ergazomenoi

Ερώτηση του Βουλευτή Χαλκιδικής, Απ. Πάνα

Για τα κριτήρια ένταξης των περιοχών της χώρας στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου από τα οποία εξαιρείται η Χαλκιδική, ζητά ενημέρωση ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Τουρισμού, ενώ παράλληλα ζήτησε ένα συγκεκριμένο πλάνο ενίσχυσης της τουριστικής εκπαίδευσής της.
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε επίσημα από το Υπουργείο Τουρισμού η λειτουργία 33 τμημάτων που θα φιλοξενήσουν τα προγράμματα μετεκπαίδευσης πάνω στον τουρισμό. Τα προγράμματα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά καθώς μπορούν να συμμετέχουν σ’ αυτά εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο αλλά και άνεργοι που απασχολούνται γενικά στον τομέα του τουρισμού.
Ωστόσο, η Χαλκιδική εξαιρείται από αυτά, παρόλο που σημαντικό τμήμα του ανθρώπινου δυναμικού της απασχολείται με τον τουρισμό, ενώ η τουριστική της δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη.
Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά: «Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Τουρισμού στα Προγράμματα Μετεκπαίδευσης εργαζομένων και ανέργων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό δεν έχει συμπεριληφθεί η Χαλκιδική. Με την κοινοβουλευτική μου παρέμβαση, ζητώ από τον Υπουργό Τουρισμού, να γνωστοποιήσει τα κριτήρια επιλογής των περιοχών στις οποίες θα λειτουργήσουν τα προγράμματα και να συμπεριλάβει σ΄ αυτά και την περιοχή μας που διαθέτει έντονα αναπτυγμένο τουρισμό, ο οποίος μάλιστα έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία. Παράλληλα, ζητώ να γνωστοποιήσει ένα σαφές πλάνο ενίσχυσης της τουριστικής εκπαίδευσης στη Χαλκιδική, θεωρώντας την σημαντική για την παροχή υψηλής ποιότητας τουριστικών υπηρεσιών και να επενδύσει με τον τρόπο αυτό στην τουριστική ανάπτυξη και εκπαίδευση του τόπου μας».

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr