ΡΟΗ 24/7:

Επιδότηση των κτηνοτρόφων για τον εμβολιασμό κατά του καταρροϊκού πυρετού

kopadi provata2

Ερώτηση Βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, μεταξύ των οποίων και ο Απ. Πάνας

Την επιδότηση των κτηνοτρόφων για τον εμβολιασμό του ζωικού τους κεφαλαίου ενάντια στον καταρροϊκό πυρετό, ζητούν Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, σε ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Με την εν λόγω ερώτηση, ο κ. Πάνας υπενθύμισε στην Κυβέρνηση το προ εξαετίας ξέσπασμα της επιδημίας καταρροϊκού πυρετού σε όλη την Ελλάδα, που έπληξε μεγάλο μέρος του ζωικού κεφαλαίου πολλών κτηνοτρόφων και ζήτησε την ενίσχυση του ήδη πληττόμενου αυτού κλάδου του πρωτογενούς τομέα, επιδοτώντας τον εμβολιασμό του ζωικού κεφαλαίου.

Ο κ. Πάνας σχολίασε σχετικά: «Προκειμένου να μην επαναληφθούν παρεμφερή φαινόμενα καταστροφής στον κτηνοτροφικό κλάδο καθώς και λόγω των ειδικών συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας του covid-19 σε συνδυασμό με τις στρεβλώσεις στις τιμές των αμνοεριφίων το περασμένο Πάσχα, οι οποίες έχουν φέρει την κτηνοτροφική οικογένεια σε κατάσταση “οικονομικής ασφυξίας”, ζητώ την αμέριστη και πολυεπίπεδη στήριξη των κτηνοτρόφων από τα αρμόδια Υπουργεία».

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 14:36
επιστροφή στην κορυφή