ΡΟΗ 24/7:

"Να εφαρμοστεί σε όλες τις επιχειρήσεις το πρόγραμμα E-SHOP"

diadiktio pc xeria plhktrologio

Επιστολή του Βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολου Πάνα

Την εφαρμογή του προγράμματος επιχορήγησης καταστημάτων για τη δημιουργία «e-shop» σε όλες τις επιχειρήσεις, ζητά ο ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Στη επιστολή τονίζεται, πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προδημοσίευσης και καλύπτει μόνο τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους για τουλάχιστον μία ημέρα, στο διάστημα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και εφεξής, αποκλείοντας όσες δεν έκλεισαν καθόλου κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Παράλληλα οι επαγγελματίες, πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη δημιουργία του «e-shop» πριν την υποβολή της αίτησης με όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες τακτοποιημένες.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πάνας ζητά να ενταχθούν σ’αυτό όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, χωρίς εξαιρέσεις και να επαναπροσδιοριστούν οι προϋποθέσεις συμμετοχής προσφέροντας ένα πιο ευέλικτο και προσβάσιμο σε όλους τους επιχειρηματίες πρόγραμμα με το οποίο θα επωφεληθούν και οι εργαζόμενοί τους.

Ο κ. Πάνας αναφέρει σχετικά: «Η δημιουργία προγράμματος επιχορήγησης καταστημάτων e-shop, που πρόκειται να εφαρμοστεί είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση των επιχειρήσεων ιδιαίτερα την περίοδο αυτή της πανδημίας. Με την Επιστολή μου ζητώ από τον Υπουργό Ανάπτυξης, να επαναπροσδιορίσει τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα αυτό, έτσι ώστε να υπάρξουν περισσότεροι πραγματικοί δικαιούχοι επιχειρηματίες και συνεπώς και εργαζόμενοι σ΄αυτές και να ωφεληθούν όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου που επλήγησαν από την πανδημία αλλά και γενικά όλες οι επιχειρήσεις μικρομεσαίες και πολύ μικρές, να έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν στο νέο αυτό τρόπο του εμπορίου».

επιστροφή στην κορυφή