xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

ΕΠΙΣΗΜΟ: Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια την 1η Φεβρουαρίου

taxh adeia korwnoios

Παράταση του lockdown για άλλη μία εβδομάδα

Την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας από την 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσαν η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Ακόμη τόνισαν ότι στις "κόκκινες" περιοχές, δηλαδή όπου υπάρχει επιβαρυμένο φορτίο, θα ανοίξουν τα Γυμνάσια, όχι όμως τα Λύκεια. Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων για μία ακόμη εβδομάδα.

enhmer221

Υπενθυμίζεται ότι την επαναλειτουργία της δια ζώσης εκπαίδευσης των Γυμνασίων και των Λυκείων εισηγήθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σήμερα το πρωί (δείτε εδώ).

Τα μέτρα που θα ισχύουν στα σχολεία

"Μετά λοιπόν, από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά μας που λειτουργούν από τις 11 Ιανουαρίου, και τα ειδικά μας σχολεία όλων των βαθμίδων που λειτουργούν αδιάλειπτα όλο αυτό το διάστημα, επιστρέφουν στις τάξεις και οι μαθητές Γυμνασίων και όλων των τύπων Λυκείων, με την εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης που περιλαμβάνονται στις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου", τόνισε η κ. Κεραμέως, αναφέροντας τα μέτρα που θα ισχύουν στα σχολεία.
Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν με τα παρακάτω μέτρα:
- η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
- τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,
- οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
- η χρήση αντισηπτικών,
- οι σχολαστικοί καθαρισμοί,
- οι τακτικοί αερισμοί των χώρων,
- τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.
- οι σχολικοί εορτασμοί με μέτρα,
- οι επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα, κ.ά.
Επίσης, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ, όπως και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ στην ειδική πλατφόρμα edu.testing.gov.gr, εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να αιτηθούν δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές δηλαδή, Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, παραμένουν για την ώρα σε εξ αποστάσεως λειτουργία, όπως είπε η κ. Κεραμέως.

Παρατείνεται για άλλη μία εβδομάδα το lockdown

Την παράταση για μία ακόμη εβδομάδα των περιοριστικών μέτρων, ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Όπως τόνισε, απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ισχύει η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 έως τις 5.00 ενώ παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Επίσης συνεχίζει η απαγόρευση για το ψάρεμα και το κυνήγι, ελτός από το νομό Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης, όπου θα επιτρέπεται ο κυνήγι αγριόχοιρου εντός περιφερειακής ενότητας και μόνο σε 4 άτομα, δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Για τους παραβάτες, εκτός από τα χρηματικά πρόστιμα θα αναστέλλονται οι άδειες για 3 χρόνια. Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ αλλά όχι τα ΟΠΑΠ play, υπό την προϋπόθεση ότι κάτι τέτοιο θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 18:55
επιστροφή στην κορυφή