ΡΟΗ 24/7:

Πέθανε ο Λάρι Κινγκ

LARRY KING tv

Παγκόσμια συγκίνηση για τον Αμερικανό παρουσιαστή

Ο διάσημος Αμερικανός παρουσιαστής Λάρι Κινγκ πέθανε σε ηλικία 87 ετών στο νοσοκομείο του Λος Άντζελες αφού διαγνώσθηκε θετικός στον Covid-19. Ο Λάρι Κινγκ γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1933 και ήταν ένας μύθος για την αμερικανική τηλεόραση. Ήταν τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός οικοδεσπότης, ενώ έχει αναγνωριστεί με βραβεία, συμπεριλαμβανομένων δύο Peabodys, ένα βραβείο Emmy και 10 Cable ACE Awards.

Ο Κινγκ ξεκίνησε ως τοπικός δημοσιογράφος της Φλόριντα και ραδιοφωνικός ερευνητής στις δεκαετίες του 1950 και του 1960, και ξεχώρισε το 1978 ως οικοδεσπότης του «The Larry King Show», ενός ολονύκτιου ραδιοφωνικού προγράμματος με τηλεφωνικές κλήσεις ακροατών στο Mutual Broadcasting System.

Από το 1985 έως το 2010, ήταν οικοδεσπότης στο νυχτερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα Larry King Live στο CNN. Από το 2012 έως το 2020, ήταν οικοδεσπότης στο Larry King Now στο Hulu και το RT America. Συνέχισε με το Poloticking with Larry King, μια εβδομαδιαία πολιτική εκπομπή που προβλήθηκε κάθε εβδομάδα στα δύο κανάλια από το 2013 μέχρι και τον θάνατό του σήμερα.

Οι περισσότεροι τον θυμούνται ως εικόνα με τις πολύχρωμες τιράντες του.

Ο Λάρι Κίνγκ που έκανε ερωτήσεις σε χιλιάδες προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο, ηγέτες χωρών, πολιτικούς και διασημότητες από το χώρο του θεάματος για το CNN, αλλά και για άλλα τηλεοπτικά δίκτυα, με μία καριέρα που είχε διάρκεια για περισσότερα από 60 χρόνια, πέθανε σε ηλικία 87 ετών, όπως μετέδωσε σήμερα το CNN, επικαλούμενο μία πηγή που βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του.

Ο ίδιος, υπέφερε από προβλήματα υγείας εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ υπέστη ένα σχεδόν θανατηφόρο εγκεφαλικό επεισόδιο το 2019, πάσχοντας και από σακχαρώδη διαβήτη.

Σύμφωνα με το CNN, είχε νοσηλευτεί για περισσότερο από μία εβδομάδα στο ιατρικό κέντρο Cedars Sinai Medical Center, στο Λος Άντζελες.

Το «Larry King Live»

Εκατομμύρια τηλεθεατών παρακολούθησαν τις συνεντεύξεις του Κίνγκ με παγκόσμιους ηγέτες, ανθρώπους από το χώρο του θεάματος, αλλά και άλλες διασημότητες, στην εκπομπή «Larry King Live» που μετέδιδε το CNN από το 1985 μέχρι το 2010.

Γέρνοντας πάνω από το γραφείο του, με σηκωμένα τα μανίκια του πουκαμίσου του και με τα μεγάλα του γυαλιά, μετέτρεψε την εκπομπή του, σε έναν από τους σηνατικούς πόλους τηλεθέασης για το αναφερόμενο τηλεοπτικό δίκτυο, παρουσιάζοντας ένα μίγμα συνεντεύξεων, πολιτικών συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, αλλά και δεχόμενος τηλεφωνήματα από το τηλεοπτικό ακροατήριο του.

Ακόμη και στο αποκορύφωμα της καριέρας του, οι επικριτές του, κατηγορούσαν τον Κινγκ ότι έκανε ελάχιστη έρευνα πριν από τις συνεντεύξεις του και έθετε εύκολες ερωτήσεις στους καλεσμένους του, που ήταν ελεύθεροι να δώσουν επίσης, εύκολες απαντήσεις, προβάλλοντας τους εαυτούς τους.

Ο ίδιος, απαντούσε στους επικριτές του, παραδεχόμενος ότι δεν έκανε και πολλή έρευνα, ώστε να μπορούσε να μάθει από τους τηλεθεατές του.

Πέραν τούτου, όπως έλεγε ο Κίνγκ, ο ίδιος, δεν ήθελε ποτέ, να περάσει στην αντίληψη του κόσμου, ως ένας δημοσιογράφος.

«Το καθήκον μου, όπως το βλέπω, είναι ότι είμαι ένα μέσο μετάδοσης» είχε δηλώσει ο ίδιος, στην εφημερίδα «The Hartford Courant», τη μεγαλύτερη καθημερινή εφημερίδα του Κονέκτικατ, το 2007.

«Κάνω τις καλύτερες ερωτήσεις που μπορώ να κάνω. Ακούω τις απαντήσεις. Προσπαθώ να τις ακολουθήσω. Και ευτυχώς, το ακροατήριο φτάνει σε ένα συμπέρασμα. Δεν είμαι εδώ για να βγάζω συμπεράσματα. Δεν είμαι ένας παρουσιαστής μιας εκπομπής σαπουνόπερας… Έτσι, αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι να παρουσιάζω κάποιον με τον καλύτερο τρόπο» είχε δηλώσει ο Κίνγκ, για την τηλεοπτική του παρουσία και τον τρόπο δουλειάς του.

Ο γιος του, Τσανς, επιβεβαίωσε το θάνατο του Κινγκ, σήμερα το πρωί. Μία ανακοίνωση αναρτήθηκε στην επιβεβαιωμένη σελίδα του στο Facebook, ανακοινώνοντας το θάνατό του.

«Με βαθιά λύπη, η Ora Media ανακοινώνει το θάνατο του συνιδρυτού μας, τηλεοπτικού παρουσιαστή και φίλου Λάρι Κινγκ, που πέθανε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 87 ετών, στο ιατρικό κέντρο Cedars-Sinai Medical Center, στο Λος Άντζελες» ανέφερε η ανακοίνωση.

«Για 63 χρόνια και μέσω του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης, αλλά και ψηφιακών μέσων, οι αρκετές χιλιάδες συνεντεύξεων, βραβείων και παγκόσμιας αναγνώρισης του Λάρι, αποτέλεσαν μία απόδειξη του μοναδικού του και διαρκούς ταλέντου του, ως παρουσιαστή» πρόσθετε η ίδια ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση, δεν αναφέρθηκε η αιτία του θανάτου του.

επιστροφή στην κορυφή