xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

"Η αλήθεια για τους λιμένες του Ν. Μαρμαρά και της Συκιάς είναι ότι δεν υπάρχουν μελέτες"

malama marm

Απάντηση του Υπ. Εσωτερικών στη σχετική ερώτηση της Κ. Μάλαμα

"Τα πολυπόθητα για την κοινωνία της Σιθωνίας έργα αναβάθμισης των λιμένων του Νέου Μάρμαρα και της Συκιάς, δυστυχώς, εδώ και τρία χρόνια λιμνάζουν στη γραφειοκρατία και στην "ωρίμανση" του μελετητικού φακέλου", αναφέρει η Βουλευτής Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα σε ανακοίνωσή της, σε συνέχεια της ερώτησης που είχε καταθέσει το Δεκέμβριο προς το σύνολο των συναρμόδιων Υπουργείων, σε σχέση με τα κρίσιμα λιμενικά έργα της Σιθωνίας που εκκρεμούν (δείτε εδώ).

Στην απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι από το 2018, οπότε και έλαβε θετική γνωμοδότηση το έργο της αναβάθμισης του λιμένα του Νέου Μαρμαρά από την Επιτροπή Σχεδιασμού κι Ανάπτυξης Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δεν προχώρησαν καθόλου οι μελέτες. Ο λόγος, όπως προκύπτει από το συγκεκριμένο έγγραφο, είναι ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν είχε χρήματα να διαθέσει σε εξωτερικό μελετητή για να ολοκληρωθεί ο τεχνικός φάκελος του έργου, ενώ δεν διέθετε ούτε δικές του τεχνικές κι επιστημονικές δυνατότητες για να προχωρήσει μόνο του τις μελέτες.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι: "Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σιθωνίας υπέβαλε πρόταση συμμετοχής στο ανωτέρω Πρόγραμμα με τίτλο «Εκπόνηση Μελετών και Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την Κατασκευή και Βελτίωση των Λιμενικών Υποδομών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας», προβλέποντας την εκπόνηση μελετών για την κατασκευή και βελτίωση των λιμενικών υποδομών στις Δημοτικές Κοινότητες Νέου Μαρμαρά και Συκέας (για τις περιοχές Πηγαδάκι και Πόρτο Κουφό). Κατόπιν αξιολόγησης της πρότασης αυτής, εκδόθηκε η υπ' αριθμ. πρωτ. 88651/16-12-2020 (Α.Δ.Α.: 9Υ6Υ46ΜΤΛ6-ΓΒ5) απόφαση ένταξης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας στο ανωτέρω Πρόγραμμα".

"Με απλά λόγια ακόμα δεν έχει ανατεθεί σε κάποιο τεχνικό γραφείο η μελέτη για το έργο του λιμένα του Νέου Μαρμαρά και των λιμένων της Συκιάς και δεν έχει ξεκινήσει καν η επεξεργασία των φακέλων. Αν χρειάστηκαν 3 χρόνια για να ανατεθούν σε μελετητή, τότε αντιλαμβάνεται κανείς πόσα θα χρειαστούν ακόμα για να ξεκινήσουν τα έργα", υπογραμμίζει η Βουλευτής Χαλκιδικής.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2