xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Lockdown: Στο "κόκκινο" ο Δήμος Προποντίδας, μπαίνει στη ζώνη αυξημένου κινδύνου

enhmer291

Σε δύο ζώνες η χώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Στη ζώνη αυξημένου κινδύνου εισέρχονται οι περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, μεταξύ των οποίων είναι και ο Δήμος Ν. Προποντίδας, που από αύριο Σάββατο στις 6.00 το πρωί και μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Σε δύο επίπεδα η χώρα

Κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επεσήμανε ότι επανέρχεται από το πρωί του Σαββάτου ο Χάρτης Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και η χώρα χωρίζεται σε δύο επίπεδα: Στο επίπεδο Α'- επιτήρησης (το οποίο απεικονίζεται με κίτρινο χρώμα) και το επίπεδο Β' - αυξημένου κινδύνου (το οποίο απεικονίζεται με κόκκινο χρώμα και) στο οποίο ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα.
Ειδικότερα για το Δήμο Ν. Προποντίδας ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι την τελευταία εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ανήλθαν σε 30, από 8 που ήταν προηγουμένως.

xartis ab

Τα μέτρα που ισχύουν και στα δύο επίπεδα

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά και στα δύο επίπεδα ισχύουν οριζόντια μέτρα για όλη την επικράτεια, που αποτελούν τη βάση της προσπάθειάς μας. Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

- Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
- 24ωρος περιορισμός κυκλοφορίας με χρήση SMS στο 13033 μόνο για έξι (6) λόγους.
- Εργασία με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό (εκ περιτροπής, τηλεργασία) σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
- Τηλε-εκπαίδευση σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
- Ανοιχτά τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες.
- Λειτουργία Ανώτατων Δικαστηρίων και Ειδικών Δικαστηρίων.
- Λειτουργία Super League 1 & 2 και Basketball League.

Τα μέτρα για τις "κόκκινες" περιοχές

Επιπλέον μέτρα τίθενται σε ισχύ από αύριο στις 6.00 το πρωί στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο Β'. Ειδικότερα στο επίπεδο Β βρίσκονται πλέον οι περιοχές: Η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο Δήμος Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, οι Δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο Δήμος Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, ο Δήμος Χαλκιδέων και ο οικισμός Ρομά της δημοτικής Ενότητας Δυστίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ο Δήμος Νέας Προποντίδας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, ο Δήμος Πατρέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας ο Δήμος Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου και η περιφέρεια Αττικής πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Στο επίπεδο Β ισχύουν, πλέον των οριζόντιων μέτρων:

- Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 5.00 το πρωί με εξαίρεση την Αττική, όπου παραμένε ο περιορισμός από 9.00 το βράδυ έως 5.00 το πρωί
- Διά ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων και με τηλεκπαίδευση των Λυκείων
- Χώροι Λατρείας: Μέχρι 9 άτομα
- Λειτουργεία καταστημάτων με click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία και τα ΚΤΕΟ, λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop). Ο πελάτης αιτείται ραντεβού από την επιχείρηση η οποία του αποστέλλει sms ή email με τα στοιχεία του. Ο πελάτης για να μεταβεί στο κατάστημα αποστέλλει sms στο 13033 με την επιλογή 2.

Τα μέτρα για τις "κίτρινες" περιοχές

Στις κίτρινες περιοχές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει από τις 9.00 το βράδυ και θα ισχύει έως τις 5.00 το πρωί, ενώ η αγορά θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως και σήμερα και θα προστεθεί η λειτουργία πρακτορείων ΟΠΑΠ.
Ειδικότερα, στο επίπεδο Α' ισχύουν τα εξής, πλέον των οριζόντιων μέτρων:

- Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9.00 το βράδυ έως τις 5.00 το πρωί.
- Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, λειτουργούν δια ζώσης.
- Στους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών με την παρουσία έως 25 ατόμων, όριο που αυξάνεται στα 50 άτομα στην περίπτωση μητροπολιτικών ναών. Και με τις αποστάσεις που προβλέπονται ήδη.
- Το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής, καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ (πλην των ΟΠΑΠ Play) λειτουργούν. Για τη μετάβαση, απαιτείται αποστολή SMS με τον κωδικό 2 ή αντίστοιχη έντυπη βεβαίωση. Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033 προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής του και έγκρισης της μετακίνησης. Ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή εντός 2 ωρών από την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματός του. Επίσης, εντός των καταστημάτων επιτρέπεται 1 άτομα ανά 25τ.μ.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 19:23
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos