xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: "Η κοινωνία της Νέας Προποντίδας ζητάει άμεσα μέτρα στήριξης"

144094396 1339223473118924 3965224928458180827 o

Δήλωση-παρέμβαση της βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ

Την ανάγκη λήψης σειράς μέτρων για τη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας του Δήμου Νέας Προποντίδας ζητά η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, έπειτα από τις σημερινές ανακοινώσεις για ένταξη της περιοχής στο "κόκκινο", λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

"Η απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τον Δήμο Νέας Προποντίδας στις "κόκκινες" περιοχές θα επιφέρει ακόμα πιο σοβαρές συνέπειες στην κοινωνική κι οικονομική ζωή της περιοχής. Θα πρέπει άμεσα να ενισχυθούν οι δομές πρωτοβάθμιας υγείας του Δήμου, να ενταθεί η ιχνηλάτηση και τα διαθέσιμα δωρεάν τεστ, ώστε να περιοριστούν τυχόν εστίες υπερμετάδοσης και ταυτόχρονα θα πρέπει να ενισχυθούν τα διαγνωστικά τεστ και στα σχολεία του Δήμου, ώστε να προστατευτεί η εκπαιδευτική κοινότητα", τονίζει η κ. Μάλαμα.

"Σε ότι αφορά το λιανικό εμπόριο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόφαση για επιστροφή στο click away θα έχει ολέθριες συνέπειες στον τζίρο των καταστημάτων, απώλεια θέσεων εργασίας και αύξηση του όγκου των απλήρωτων υποχρεώσεων", προσθέτει.

"Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει τώρα με ένα πρόγραμμα άμεσης μη επιστρεπτέας στήριξης στους επαγγελματίες και να διευρύνει τα κριτήρια για ένταξη στο επίδομα ανεργίας των εργαζόμενων της Χαλκιδικής που θα μείνουν ακάλυπτοι από την αναστολή της λειτουργίας της αγοράς", καταλήγει η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2