Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Φράκαρε" και πάλι το νεκροταφείο της Ορμύλιας

144205751 922856978523114 2088198462809775802 o

Δεν θα υπάρχουν άδειοι τάφοι σε λίγες μέρες

Σε ένα μακάβριο αδιέξοδο οδηγείται και πάλι η Δημοτική Ενότητα Ορμύλιας, στη Χαλκιδική, καθώς το κοιμητήριο της περιοχής στην κυριολεξία έχει "γεμίσει" και προσεχώς θα αναζητούνται μνήματα για τον ενταφιασμό όσων κατοίκων φεύγουν από τη ζωή.

Το halkidikifocus.gr είχε αναδείξει το ζήτημα και το καλοκαίρι του 2018 μαζί με τις απεγνωσμένες προσπάθειες του τοπικού αντιδημάρχου, Γιώργου Ματέα, ο οποίος κλήθηκε να διαχειριστεί ένα ευαίσθητο ζήτημα πάντα με γνώμονα το σεβασμό στη μνήμη των νεκρών και τα συγγενικά τους πρόσωπα.

(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ) και (ΕΔΩ)

"Κατά το προηγούμενο έτος ο Δήμος Πολυγύρου πραγματοποίησε επέκταση του κοιμητηρίου αλλά ήδη από τα 30 νέα μνήματα έχουν μείνει μόνο τέσσερα κενά", εξηγεί ο κ. Ματέας. Ο ίδιος απευθύνει έκκληση προς τους κατοίκους της Ορμύλιας να προχωρήσουν άμεσα σε ανακομιδές των οικείων τους που βρίσκονται ενταφιασμένοι στο κοιμητήριο για χρονικό διάστημα άνω των 6 ετών.

"Δυστυχώς μετά από αυτοψία εντοπίστηκαν να υπάρχουν πολλές ταφές (πάνω από 40) για τις οποίες θα έπρεπε να είχαν μεριμνήσει οι οικείοι τους προ πολλού και δυστυχώς αδιαφορούν. Δεδομένων δε και των έκτακτων συνθηκών -λόγω της πανδημίας- δεν υπάρχουν περιθώρια ολιγωρίας και αν δεν εισακουστεί η έκκληση θα πραγματοποιηθούν εκταφές χωρίς άλλη προειδοποίηση", επισημαίνει ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ορμύλιας.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020