Το αλάνι του Αιγαίου, στον μπαξέ
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
Τσιπούρες αλανιάρες, ζουμερές και γεμάτες γεύση!
Συνοδεύουμε με λαχανικά ατμού...
Υλικά:
1 τσιπούρα ανά άτομο
καρότα
κολοκυθάκια
κουνουπίδι με τα φύλλα του
ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
αλάτι
δενδρολίβανο
λεμονοπίπερο
Εκτέλεση:
- Μαρινάρουμε τα ψάρια μας με λίγο χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι, δενδρολίβανο και λεμονοπίπερο.
- Γυρίζουμε στο grill τον φούρνο μας και μόλις πάρει θερμοκρασία, ψήνουμε στη σχάρα τις τσιπούρες μας.
- Ωστόσο, μέχρι να ψηθούν τα ψάρια μας, βράζουμε τα λαχανικά μας ή τα κάνουμε ατμού στον ατμομάγειρα. Σε κάθε περίπτωση, παρέα με τα λαχανικά, έχουμε και τις λεμονόκουπες.
- Οι τσιπούρες μας δε θέλουν πάνω από 18 λεπτά, ψήσιμο.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 2 τσιπούρες 480 γρ., 14 ευρώ
Μερίδες: 2
Αν πας στο ιχθυοπωλείο του Πανανού, θα δεις ότι η τιμή του ψαριού είναι τόσο χαμηλή που θα το καθιερώσεις στο εβδομαδιαίο σου μενού!
Τα λαχανικά μας, τα προμηθευτήκαμε από το FRESH MARKET.
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου