xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

«Πράσινο φως» για την αναβάθμιση της λειτουργίας της ΜΚΑ στη ΒΙ.ΠΕ.Θ.

8-1-2015a 002

Προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ

 

Σε φάση ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού εισέρχεται η μονάδα κατεργασίας αποβλήτων (ΜΚΑ) στη βιομηχανική περιοχή Θεσσαλονίκης (ΒΙ.ΠΕ.Θ.), μετά την σχετική σύμβαση που υπογράφτηκε από την ΕΥΑΘ Α.Ε., την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. και την ανάδοχο εταιρεία στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Ειδικότερα, το χρονοδιάγραμμα του έργου, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, προβλέπει την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης της ΜΚΑ, σε διάστημα τριών ετών. «Στόχος είναι το επόμενο 18μηνο να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή της ΜΚΑ και στη συνέχεια να γίνει ο έλεγχος της λειτουργίας στην πράξη ώστε το αργότερο σε τρία χρόνια να παραδοθεί στην ΕΥΑΘ Παγίων Α.Ε.», υπογράμμισε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός ενώ επισήμανε πως η λειτουργία της συγκεκριμένης υποδομής, συμβάλλει στην περιβαλλοντική προστασία του Θερμαϊκού κόλπου.

«Η Θεσσαλονίκη αποκτά ένα αναπτυξιακό εργαλείο, διότι μελλοντικά θα μπορούμε να δεχόμαστε οχλούσες εγκαταστάσεις στη ΒΙ.ΠΕ.Θ., οι οποίες δεν θα δημιουργούν πρόβλημα στο περιβάλλον», δήλωσε με την σειρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Νίκος Παπαδάκης.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας (ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε.) που έχει αναλάβει την χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου, Φίλιππος Κονταξής, τόνισε πως προτεραιότητα αποτελεί η περιβαλλοντική αναμόρφωση των βιομηχανικών περιοχών της χώρας.

«Η εταιρεία μας διαχειρίζεται 26 ΒΙ.ΠΕ. σε ολόκληρη τη χώρα και στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η έγκαιρη ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου που θα είναι ωφέλιμο για τη Θεσσαλονίκη», σημείωσε ο κ. Κονταξής ενώ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αναδόχου εταιρίας, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, χαρακτήρισε δύσκολο το έργο, διότι όπως είπε, «πρόκειται για την επέκταση μιας εγκατάστασης που βρίσκεται ήδη σε λειτουργία».

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015 12:34
επιστροφή στην κορυφή