ΡΟΗ 24/7:

Δραματικές στιγμές στη Γαλλία: Ομηρία-θρίλερ σε live μετάδοση

gallia ast

Δεν υπάρχει νεκρός από ανταλλαγή πυροβολισμών, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών - Ιδιοκτήτης της εταιρείας φέρεται να είναι ο όμηρος - Κλειστοί 2 από τους 4 αεροδιάδρομους στο Σαρλ ντε Γκωλ - Πόλη-φάντασμα η Νταμαρτέν

 

Ένα θρίλερ σε live μετάδοση είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στη Γαλλία με πρωταγωνιστές τους δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo.

Έπειτα από μια αιματηρή -σύμφωνα με πληροφορίες- καταδίωξη με ένα αυτοκίνητο το οποίο έκλεψαν οι δράστες, οι αδερφοί Κουασί ταμπουρώθηκαν μέσα σε εκτυπωτική εταιρεία CTD στο Près Boucher, στην περιοχή Νταμαρτέν και σύμφωνα με αστυνομική πηγή κρατούν όμηρο.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για μια γυναίκα όμηρο, ωστόσο, τα γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν αυτή την ώρα την έντονη ανησυχία της οικογένειας του Μισέλ Καταλάνο, υπεύθυνου της εκτυπωτικής εταιρείας, καθώς δεν έχει νέα του άντρα από νωρίς το πρωί.

Οι δράστες φώναξαν στους διαπραγματευτές πως είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν «σαν μάρτυρες», ενώ αυτή την ώρα έξω από το κτήριο έχει αναπτυχθεί ένας «ατσαλένιος» αστυνομικός κλοιός. Επίσης, σε σε κοντινή απόσταση προσγειώθηκαν τρία ελικόπτερα της γαλλικής αστυνομίας, ενώ πριν από λίγο έφτασε και ένα τανκ!

Για την ώρα, επικρατεί πανικός στα σχολεία της περιοχής, καθώς όλοι οι μαθητές έχουν κλειδωθεί στις τάξεις τους, η Νταμαρτέν θυμίζει πόλη-φάντασμα, αφού όλοι οι κάτοικοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και κανένα μαγαζί δεν έχει μείνει ανοιχτό, ενώ περισσότεροι από 80.000 αστυνομικοί είναι στους δρόμους για τη σύλληψη των δραστών.

Ακυρώσεις πτήσεων στο Σαρλ ντε Γκωλ

Παράλληλα, λόγω των επικίνδυνων τζιχαντιστών, πριν από λίγη ώρα έκλεισαν και δύο από τους τέσσερις αεροδιάδρομους στο Σαρλ ντε Γκωλ, το οποίο βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σημείο στο οποίο είναι εκτυλίσσεται η ομηρία, ενώ υπάρχουν και καθυστερήσεις πτήσεων.

Δεν υπάρχει νεκρός από ανταλλαγή πυροβολισμών, σύμφωνα με το υπ. Εσωτερικών

Όλα ξεκίνησαν το πρωί όταν οι δράστες έκλεψαν ένα αυτοκίνητο Peugeot 206 στην περιοχή Oise και ακολούθησε καταδίωξη από τους αστυνομικούς, όταν η γυναίκα οδηγός αναγνώρισε τους αδελφούς Κουασί.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών στην περιοχή Νταμαρτέν-αν-Γκελ, 13 χλμ βορειοανατολικά του Σαρλ ντε Γκωλ.

Μάλιστα, αρχικά η Le Parisien μετέδωσε πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 20 τραυματίστηκαν, ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα τόσο το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Παρισιού, αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας διέψευσαν την πληροφορία.
Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα και όπως μετέδωσε η Le Monde, ακούστηκαν πυροβολισμοί και αμέσως έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελικόπτερα της αστυνομίας. Μάλιστα, ο άντρας ανέφερε πως οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να μην πλησιάζουν σε παράθυρα και να μείνουν στα σπίτια τους ή στους χώρους εργασίας τους.

gallia ast2

 

protothema.gr

επιστροφή στην κορυφή