xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Στο "και πέντε" το ΦΕΚ με τα νέα περιοριστικά μέτρα

132179847 3670897249599424 4947862746175558272 o

Σε αναστάτωση ο εμπορικός κόσμος της Χαλκιδικής

Σε "αναμμένα κάρβουνα" βρίσκονταν από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και αργά το απόγευμα του Σαββάτου οι καταστηματάρχες της Χαλκιδικής, περιμένοντας το πολυπόθητο ΦΕΚ με την Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Έντονος ήταν ο προβληματισμός των ιδιοκτητών καταστημάτων τροφίμων, οι οποίοι αναρωτιούνταν "τι θα γίνει" αύριο Κυριακή με το άνοιγμα των επιχειρήσεών τους, καθώς όπως είναι γνωστό, στη Χαλκιδική ισχύει το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων τροφίμων τις Κυριακές του Νοεμβρίου, του Ιανουαρίου, του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου.

Τα τηλέφωνα στους Εμπορικούς Συλλόγους του νομού "πήραν φωτιά" με καταιγισμό ερωτημάτων, τα οποία δεν μπορούσαν να απαντηθούν.

Το ΦΕΚ με τη σχετική ΚΥΑ δημοσιεύτηκε λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου, το οποίο ορίζει τα εξής:

ΦΕΚ 454/5-2-2021 με ισχύ από 6-2-2021 έως 15-2-2021 στις 6.00 π.μ.

Τι ισχύει για τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, οπωροπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία) στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής:

● Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 17:00 κατά τις ημέρες Δευτέρα έως και Σάββατο και με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουγεί σε κάθε περίπτωση έως τη 1:00.

● Τα καταστήματα τροφίμων μπορούν να είναι ανοικτά τις Κυριακές πλην των σούπερ μάρκετ.
Λιανεμπόριο

• Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από 7.00 έως τις 17.00 με click away.

Ο Σύλλογος Εμπόρων & Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών προτείνει για τα εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια και υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής των Νέων Μουδανιών προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από τις 9:00 έως τις 17:00.

Αναστολή λειτουργίας τα Σαββατοκύριακα 6-7, 13-14.2.2021

Αντιδράσεις από το ΣΥΡΙΖΑ

«Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη και το επιτελικό του κράτος πως σε δημοκρατικά πολιτεύματα για να έχουν ισχύ τα μέτρα πρέπει να βγουν σε ΦΕΚ. Δεν αρκεί ο λόγος του αυτοκράτορα» σχολίαζε με νόημα ο ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία από νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για κυβέρνηση επιτελικής αυθαιρεσίας. Όπως σημείωνε, «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τις πραγματικές εστίες διασποράς. Ισχυρίζεται πως δεν κολλάει στα ΜΜΜ που στοιβάζονται οι άνθρωποι κάθε μέρα, δεν κολλάει στα σχολεία που άνοιξαν πάλι με αυξημένο αριθμό μαθητών, δεν κολλάει στα εργοστάσια που λειτουργούν χωρίς ελέγχους και τεστ. Κολλάει όμως εάν κάποιος θελήσει να περπατήσει μετά τις 6 το Σαββατοκύριακο.

Σε λίγες μέρες, όταν θα έχει γίνει πάλι η ζημιά, ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα μέτρα, αφού αυτά θα έχουν αποτύχει. Η αποτυχία του έχει κουράσει τους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη και το επιτελικό του κράτος πως σε δημοκρατικά πολιτεύματα για να έχουν ισχύ τα μέτρα πρέπει να βγουν σε ΦΕΚ. Δεν αρκεί ο λόγος του αυτοκράτορα».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΕΚ ΕΔΩ

φωτογραφία αρχείου: Γιάννης Σαρακατσάνος

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 23:03
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2