sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Δ. Κούβελας: "Άμεση ανάγκη στήριξης των Ξεναγών"

KOYBELAS PARL221

Αναφορά στη Βουλή

Την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών κατέθεσε ως αναφορά ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας.

Οι ξεναγοί γνωστοποιούν τα δίκαια αιτήματα του κλάδου τους. Όπως υπογραμμίζουν ο κλάδος τους έχει πληγεί σφοδρότατα από την πανδημία, καθώς συνδέεται άμεσα με το χτύπημα που υπέστη φέτος ο ελληνικός τουρισμός. Αντιμετωπίζουν δε σοβαρό πρόβλημα καθώς έχουν ενισχυθεί λιγότερο από άλλους κλάδους, ενώ το εισόδημά τους για το έτος 2020 είναι κάτω από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, με τη γενική απαγόρευση του Νοεμβρίου, χάθηκε και η τελευταία δυνατότητα για εργασία, καθώς ακυρώθηκαν όλα τα προγράμματα εκδρομών, ενώ οι Αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν κλειστοί μέχρι και σήμερα. Επιδοτήθηκαν μόνο μία φορά την περασμένη Άνοιξη, ενώ για τον περασμένο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο έλαβαν 534 Ευρώ για κάθε μήνα, δηλαδή σύνολο για όλο το έτος 2020 ποσό 1.868 ευρώ.

Ο κ. Κούβελας τονίζει ότι χωρίς τον αριθμό τουριστών από το εξωτερικό προηγούμενων ετών στην Ελλάδα, με ανύπαρκτο οργανωμένο εσωτερικό τουρισμό και με την πλειονότητα των Αρχαιολογικών χώρων κλειστών, είναι φανερό ότι οι ξεναγοί αφενός δεν δούλεψαν σχεδόν καθόλου για το έτος 2020, αφετέρου δεν είχαν την απαιτούμενη οικονομική ενίσχυση.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr