ΡΟΗ 24/7:

Παρίσι: Νεκροί και οι τρεις τζιχαντιστές μετά από ταυτόχρονη επιχείρηση – Ελεύθεροι όλοι οι όμηροι

3siege 479 355

- Επίθεση των ειδικών δυνάμεων και στις δυο περιοχές που κρατούνταν όμηροι
- Τουλάχιστον έξι εκρήξεις στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι
- Πολλοί από τους ομήρους στο Port de Vincennes αφέθηκαν ελεύθεροι σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο
- Εκρήξεις και πυροβολισμοί και στο τυπογραφείο στην περιοχή Νταμαρτιν ελ Γκελ
- Τα αδέρφια Κουασί, οι δράστες της σφαγής στο Charlie Hebdo είναι νεκροί
- Νεκρός και ο 32χρονος Αμεντί Κουλιμπαλί, δράστης της δεύτερης ομηρίας

 

Οι δράστες της σφαγής στο Charlie Hebdo, τα αδέρφια Σαΐντ και Σερίφ Κουασί είναι νεκροί. Το ίδιο και ο τρίτος τζιχαντιστής, ο 32χρονος Αμεντί Κουλιμπαλί, δράστης της δεύτερης ομηρίας στο Παρίσι, σε εβραϊκό παντοπωλείο στη συνοικία Πορτ ντε Βενσέν.

Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στην ομηρία στο τυπογραφείο της περιοχής Νταμαρτιν ελ Γκελ και στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Πορτ ντε Βενσέν ξεκίνησαν ταυτόχρονα, σχεδόν στις 17:00 ώρα Γαλλίας.
Πρώτα κινήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις στο τυπογραφείο όπου οι δράστες του μακελειού στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, τα αδέρφια Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, κρατούσαν όμηρο έναν υπάλληλο της εταιρίας. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, βλέποντας την κίνηση των αστυνομικών, οι δυο ένοπλοι βγήκαν πυροβολώντας, αποφασισμένοι να σκοτώσουν και να πεθάνουν. Είχαν άλλωστε διαμηνύσει πως στόχος τους ήταν να πεθάνουν σαν μάρτυρες.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, κατά τη διάρκεια της μάχης με τους τρομοκράτες, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Την ώρα της επιχείρησης ακούστηκε μπαράζ εκρήξεων και πυροβολισμών. Τα δυο αδέρφια έπεσαν νεκρά, ενώ ο όμηρός τους, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι σώος.

Μερικά λεπτά μετά, το εβραϊκό παντοπωλείο στην περιοχή Πορτ ντε Βενσέν, ακούστηκαν επίσης εκρήξεις και με την εισβολή της αστυνομίας όμηροι άρχισαν να βγαίνουν τρέχοντας από το μαγαζί, ενώ ο 32χρονος δράστης Αμεντί Κουλιμπαλί έπεφτε νεκρός από τα πυρά των ειδικών δυνάμεων.

Στο σημείο υπάρχουν πολλά ασθενοφόρα και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν όλοι οι όμηροι είναι σώοι.

 

newsit.gr

επιστροφή στην κορυφή