ΡΟΗ 24/7:

Το οικονομικό σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά μετά τις εκλογές

SAMARAS10 513 355

- Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως έχει πρόγραμμα με δανεικά και ελλείμματα
- Θα υπάρξουν τα επόμενα χρόνια μειώσεις φόρων αλλά χωρίς να δημιουργούνται ελλείμματα
- Για τον συνδικαλιστικό νόμο δήλωσε ο Α. Σαμαράς: "Θα τον αλλάξω, θα υπάρξουν αναταράξεις, αλλά δεν με νοιάζει"
- Αποκάλυψε πως σε δήμο νησιού από τους 160 εργαζομένους οι 90 ήταν τμηματάρχες
- Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν πως μπορεί να ανατραπεί το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις

 

"Τομές, μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα παντού" με αυτές τις λέξεις συνόψισε το σχέδιό του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζοντας σε διακαναλική σύνδεση το Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων και Ανάπτυξης.
Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως δεν θα αναφερθεί στο κόμμα εκείνο που επιθυμεί να στήσει την παγίδα ξανά στον ελληνικό λαό του "Λεφτά Υπάρχουν", εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομά του, λέγοντας πως το δήθεν σχέδιο τους βασίζεται στη χρεοκοπία και σε νέα δανεικά.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις, σημείωσε πως ο ΟΑΣΑ κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη θέση στις μεταρρυθμίσεις τόσο για το 2013 όσο και για το 2014. Μίλησε για κοσμογονία μεταρρυθμίσεων τα τελευταία 2,5 χρόνια και πως η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζει και νέες, προκειμένου να υπάρξει ανταγωνιστικότητα παντού.

Υπογράμμισε για τους τρεις προϋπολογισμούς που κατέθεσε η κυβέρνηση και οι οποίοι έπιασαν τους στόχους, ενώ όπως είπε, τα παλιότερα χρόνια ποτέ δεν έπεφταν μέσα, κάτι που σημαίνει έξοδο από το Μνημόνιο ένα χρόνο νωρίτερα. Μιλώντας για τις αποκρατικοποιήσεις σημείωσε πως θα συνεχιστούν κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως ονειρεύεται να τις σταματήσει, ενώ όπως υπογράμμισε, σε καμία χώρα του κόσμου δεν γίνονται επανακρατικοποιήσεις.

Για τις φορολογικές μειώσεις είπε πως θα γίνουν με ορίζοντα μερικών ετών και στοχευμένες. Βγαίνοντας από το Μνημόνιο, όπως είπε θα είναι πιο εύκολο, αλλά χωρίς να δημιουργούνται ελλείμματα.

Για την επόμενη ημέρα ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε 770.000 θέσεις εργασίας από 7 μόνο τομείς της οικονομίας, κάτι που όπως είπε δεν συμπεριλαμβάνει βασικούς τομείς, όπως η εξόρυξη υδρογονανθράκων, για τους οποίους τόνισε, πως η Ελλάδα θα μπορέσει να πρωτοστατήσει στην ενεργειακή προμήθεια όλη της Ευρώπης.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για αλλαγές στον επενδυτικό νόμο, ώστε να απλοποιούνται οι επενδύσεις στη χώρα, αλλά και στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, κάνοντας λόγο πως μπαίνει σε μία τάξη το χάος που επικρατούσε στις επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος στα περιφερειακά αεροδρόμια και συγκεκριμένα εκείνο της Ρόδου, δήλωσε πως "μου ζήτησαν λεφτά για να φτιαχτούν οι υποδομές και ντρέπομαι να πω πως δεν είχα να δώσω", σημειώνοντας πως με τις συμβάσεις παραχώρησης και το ελληνικό δημόσιο βγάζει χρήματα και τα αεροδρόμια αυτά θα αλλάξουν εικόνα προς το καλύτερο. Αποσαφήνισε όμως πως αυτά τα 14 αεροδρόμια δεν πωλούνται αλλά παραχωρούνται για εκμετάλλευση για 40 χρόνια και με βασική προϋπόθεση να υπάρξουν επενδύσεις σε αυτά.

Για τον συνδικαλιστικό νόμο προανήγγειλε πως θα γίνουν αλλαγές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως "θα υπάρξουν αναταράξεις, αλλά δεν με νοιάζει". Σχετικά με τις αλλαγές στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο δήμο που δεν κατονόμασε, όπου από τους 160 εργαζόμενους, οι 90 ήταν τμηματάρχες.

 

nwsit.gr

επιστροφή στην κορυφή