ΡΟΗ 24/7:

Ο Χρήστος Νικολόπουλος στο "Μουσικό κουτί" της ΕΡΤ1 (ΒΙΝΤΕΟ)

MOYSIKO KOYTI ERT1 NIKOLOPOYLOS FEB21AA

Αύριο (17/2) στις 10.00 το βράδυ

Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη η βραδιά. Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και ένας από τους τελευταίους συνθέτες της χρυσής εποχής του λαϊκού τραγουδιού Χρήστος Νικολόπουλος, και δύο εξαιρετικοί ερμηνευτές, ο Στέλιος Διονυσίου και η Ιουλία Καραπατάκη είναι προσκεκλημένοι του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη στο «Μουσικό κουτί», την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, στις 22:00, στην ΕΡΤ1.

Μια ξεχωριστή εκπομπή, ένα δίωρο με εμβληματικά τραγούδια που μας έχουν συντροφεύσει παντού. Στις μεγάλες χαρές και στις στεναχώριες μας, στα γλέντια και στις μοναχικές στιγμές μας.

Δύσκολη η επιλογή των τραγουδιών για να πάρετε και εσείς μια γεύση από τη σύμπραξη των τεσσάρων καλλιτεχνών, αφού όλα τα τραγούδια είναι εξαιρετικά.

Από την εκπομπή δεν θα μπορούσε να λείψει η αναδρομή σε προσωπικές στιγμές του μεγάλου δημιουργού Χρήστου Νικολόπουλου αλλά και του Στέλιου Διονυσίου και της Ιουλίας Καραπατάκη.

«Ένα παιδί που ξεκίνησε το 1963, στα δεκάξι του από το Καψοχώρι Ημαθίας με ένα μπουζούκι και ήρθε στην Αθήνα για να βρει την τύχη του, κατάφερε τελικά να γράψει μερικά από τα πιο αγαπημένα και πολυτραγουδισμένα τραγούδια των τελευταίων πενήντα χρόνων. Αν οι δάσκαλοι είναι ο Τσιτσάνης, ο Καλδάρας, ο Άκης Πάνου, ο Ζαμπέτας, τότε σίγουρα ο πιο καλός ο μαθητής είναι ο Χρήστος Νικολόπουλος» σύμφωνα με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

«Πλησιάζω τα 2.000 τραγούδια… Ήμουν πολυγραφότατος, για μια δεκαετία μπορεί και να έγραφα και πέντε L.P το χρόνο, είχα μεγάλη ζήτηση και έμπνευση… Λέγοντας τα τραγούδια μου νεότεροι άνθρωποι, γίνονται διαχρονικά και έτσι περνάνε στις επόμενες γενιές…» λέει ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο οποίος θυμάται στιγμιότυπα από τη ζωή του δίπλα στον Καζαντζίδη, τον Χιώτη, τον Ζαμπέτα και όλους τους μεγάλους του ελληνικού τραγουδιού με τους οποίους συνεργάστηκε.

«Τα ‘χει παίξει ο πλανήτης» τραγουδά ο Στέλιος Διονυσίου από την τελευταία συνεργασία του με τον Χρήστο Νικολόπουλο, με τίτλο «Γυρνάω Σελίδα». «Τα τελευταία χρόνια που είμαι δίπλα στον μαέστρο έχει αλλάξει ο τρόπος που τραγουδάω, έχω γίνει πιο γλυκός, στην αρχή λόγω της απειρίας μου ήμουν λίγο φωνακλάς θα έλεγα… Έπαιξε τεράστιο ρόλο ο Χρήστος στο να γίνω καλύτερος».

Η Ιουλία Καραπατάκη, μία από τις ωραιότερες λαϊκές φωνές της νεότερης γενιάς, είχε την τύχη να βρεθεί από πολύ νωρίς κοντά στον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τον Σωκράτη Μάλαμα. «Μαζί τους μαθαίνω πρώτα απ’ όλα να είμαι καλύτερος άνθρωπος και καλύτερη σ’ αυτό που κάνω, είναι μεγάλο σχολείο… «Όταν άκουσα “Της καληνύχτας τα φιλιά” είπα αποκλείεται να είναι του Νικολόπουλου!».

MOYSIKO KOYTI ERT1 NIKOLOPOYLOS FEB21

Στο jukebox παίζονται οι μεγάλες επιτυχίες του Χρήστου Νικολόπουλου με νέο ύφος από την μπάντα της εκπομπής «Μουσικό κουτί». Πρώτο στη σειρά το αγαπημένο ζεϊμπέκικο με τα «Φώτα νυσταγμένα», που οφείλει την επιτυχία του στη σύζυγο του Χρήστου Νικολόπουλου. «Αυτό το τραγούδι δεν ήταν να μπει στον δίσκο τότε… Όταν βάλαμε με τον Ρασούλη στη γυναίκα μου να ακούσει τα τραγούδια του δίσκου και της είπαμε ότι αυτό θα το αφήσουμε, μας λέει: “Αυτό το τραγούδι θα αφήσετε απ’ έξω, είσαστε τρελοί;”. Καμιά φορά το γούστο του απλού ανθρώπου, που δεν είναι στη δικιά μας λογική είναι καλύτερο».

Στη συνέχεια έρχονται «Με το στόμα γεμάτο φιλιά» από τη Ρένα Μόρφη ο «Ξένος για σένανε κι εχθρός» από τον Νίκο Πορτοκάλογλου, «Τι γλυκό να σ’ αγαπούν» από τον Στέλιο Διονυσίου και τη Ρένα Μόρφη, «Άρνηση» (Στο περιγιάλι το κρυφό) του Μίκη Θεοδωράκη με τον Χρήστο Νικολόπουλο, «Βρέχει φωτιά» με τον Στέλιο Διονυσίου, «Μια είναι η ουσία» με την Ιουλία Καραπατάκη και η παρέα του «Μουσικού κουτιού» απογειώνεται με «Της καληνύχτας τα φιλιά»! 

επιστροφή στην κορυφή