ΡΟΗ 24/7:

Νέα ραντεβού για όσους δεν εμβολιάστηκαν λόγω "Μήδειας" (ΒΙΝΤΕΟ)

KIKILIAS EMBOLIA 17FEBR21

Αποφεύχθηκε ο κίνδυνος να "πεταχτούν" εμβόλια

Τη διαβεβαίωση ότι έχει ληφθεί μέριμνα ώστε τα ραντεβού όσων έχασαν τον εμβολιασμό λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών θα επαναπρογραμματιστούν άμεσα, αλλά και ότι δεν χάθηκε η πλειονότητα των πολύτιμων δόσεων των εμβολίων, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα «μας υποχρέωσαν να δράσουμε άμεσα για τους εμβολιασμούς και αναβάλλαμε εμβολιασμούς για την ίδια την προστασία των πολιτών», ανέφερε ο υπουργός Υγείας και προσέθεσε ότι οι πολίτες θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους για να εμβολιαστούν για την covid 19.

«Υπήρξε ο κίνδυνος να χαθούν εμβόλια με την κακοκαιρία, ιδίως δόσεις του εμβολίου της Phizer που έχει μία ιδιαιτερότητα στη φύλαξη» είπε ο υπουργός Υγείας, αλλά προσέθεσε ότι οι δόσεις που δεν χρησιμοποιήθηκαν αξιοποιήθηκαν -το τελευταίο εικοσιτετράωρο- καθώς εμβολιάστηκαν συμπολίτες μας που δεν είχα ραντεβού, αλλά και όσοι προσήλθαν στα ήδη προγραμματισμένα ραντεβού.

Στην επιχείρηση αυτή των τελευταίων 24 ωρών, εμβολιάστηκαν 450 τρόφιμοι και εργαζόμενοι στο συγκρότημα των φυλακών Κορυδαλλού και αλλά 250 άτομα στο ΠΡΟΚΕΚΑ στην Αμυγδαλέζα. «Μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα εμβολιάζαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος προσέθεσε ότι κάποιες δόσεις εμβολίων διατέθηκαν επίσης σε στρατιωτικούς από νοσοκομεία, επιχείρηση η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί. Όλα αυτά έγιναν για «να μην χαθούν αυτές οι υπερ-πολύτιμες δόσεις εμβολίων», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αναφερόμενος στην πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, είπε ότι υπάρχει μία σταθεροποίηση στις μεγάλες Περιφέρειες και ανέφερε ότι από τις 1.322 κλίνες ΜΕΘ, οι 449 είναι κενές αυτή τη στιγμή. Στην Αττική υπάρχουν 36 κενές κλίνες ΜΕΘ COVID. «Συνήθως το Φεβρουάριο και με την επιβάρυνση της γρίπης είχαμε 30 έως 50 αναμονές για κρεβάτι ΜΕΘ τα τελευταία χρόνια και αυτό δείχνει πόση δουλειά έχει γίνει στο ζήτημα αυτό» σημείωσε καταληκτικά ο υπουργός Υγείας.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα, είπε ότι «η χώρα μας βρίσκεται στην καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από ολόκληρη την Ευρώπη. Έχουμε δώσει ανάσες στους πολίτες, περισσότερο απ’ ό,τι έγινε σε άλλες χώρες και οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι πρέπει να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή» και γι’ αυτό είναι μαζί μας.

Ο ίδιος είπε ότι κατανοεί την κούραση των πολιτών και προσέθεσε ότι ο εμβολιασμός θα μας δώσει τη δυνατότητα αρχικά να πάμε σε μια μερική κανονικότητα και στη συνέχεια να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας απηύθυνε έκκληση που αφορά την αιμοδοσία, την οποία χαρακτήρισε πράξη ευθύνης, αλληλεγγύης και στήριξης των συμπολιτών μας, τονίζοντας πως «πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε αίμα είναι δώρο ζωής για όλους τους συμπολίτες μας».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2