ΡΟΗ 24/7:

Νίκος Καραμανλής υπ. βουλευτής ΝΔ Χαλκιδικής

KARAMANLIS NIKOS photo

                                              Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,

Με το θάρρος της προσωπικής μας γνωριμίας , σου απευθύνω την παρούσα ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης στις 25 Ιανουαρίου 2015.
Όπως γνωρίζεις είμαι υποψήφιος με το κόμμα της ΝΔ στον Νομό μας και ζητώ την υποστήριξή σου εξαντλώντας εκ μέρους σου την αγάπη για τον τόπο μας την Χαλκιδική που έχει πολλά προβλήματα που δεν έχουν επιλυθεί και τα....


οποία δημιουργούν επιπλοκές με συνέπειες τόσο ως προς την προώθηση των τοπικών συμφερόντων ακόμη και των πολλών και σύνθετων δημοτικών υποθέσεων που απαιτούν κυβερνητική στήριξη και έντονη κοινοβουλευτική πίεση. Η δική μου δημόσια παρουσία είναι γνωστή όπως γνωστό είναι και το έμπρακτο ενδιαφέρον για τον Νομό Χαλκιδικής και τους κατοίκους του.
Σε καταστώ κοινωνό κάποιων δράσεων μου σταχυολογώντας αυτές που θεωρώ πιο σημαντικές και στην ευόδωση των οποίων συνέβαλα ενεργά και εγώ:
1. Με παρέμβασή μου στο Γραφείο Πρωθυπουργού σε συνδυασμό με τις προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου κατέστη δυνατό να μην καταργηθεί το Ειρηνοδικείο Κασσάνδρας.
2. Από το έτος 2006 έβαλα ως στόχο την ενδυνάμωση της Χαλκιδικής με νέα ασθενοφόρα, που τελικά υλοποιήθηκε το έτος 2014 μετά από αγώνα μου επί σειρά ετών και συνεχών πιέσεων όταν ο τ. Υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης παρουσία μου έδωσε εντολή για την υλοποίηση της προμήθειας 10 ασθενοφόρων στον Νομό Χαλκιδικής τα οποία σήμερα εφορεύονται από το ΕΚΑΒ και καλύπτουν τις ανάγκες του Νομού ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.
3. Έχοντας επίγνωση των μεγάλων ελλείψεων στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών ( ΠΕΔΥ) δώρισα ως Πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ φίλμς και σκευάσματα ( δις) εντός του έτους 2014 έτσι ώστε να είναι σε θέση να λειτουργήσει το ακτινολογικό μηχάνημα και να μην επιβαρύνονται οι ασφαλισμένοι σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα γεγονός που τελικά ανακούφισε κυρίως τους ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά.
4. Με πίεση που άσκησα στην Περιφέρεια τελικά δεσμεύθηκε το κονδύλι των 300.000,00 € για την μελέτη που είναι προαπαιτούμενο για την επανακατασκευή της γέφυρας Στανού – Μελισουργού.
5. Κατόπιν συνεχών δικών με την ΔΕΗ τελικά εκδόθηκαν αποφάσεις ( οι τελευταίες τον Δεκέμβριο 2014) υπέρ των αγροτών της Προποντίδας με τις οποίες κρίθηκε καταχρηστική η συμπεριφορά της ΔΕΗ με την επιβολή προστίμων σε αγρότες που υπερέβησαν το ανώτατο επιτρεπτό όριο των Kwh που είχαν ενταχθεί στο καθεστώς Μειωμένου Αγροτικού Τιμολογίου ( ΜΑΤ).Είμαστε ο μοναδικός Νομός που αντιστεκόμαστε στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ σε βάρος των αγροτών μας.
6. Τέλος μέσω του ΚΕΠΚΑ Χαλκιδικής ( Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών ) έχουμε βοηθήσει μεγάλο αριθμών συμπολιτών μας που αδικήθηκαν από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
7. Αποκατέστησα την προωθούμενη αδικία ως προς την μετακίνηση μαθητών στα δημοτικά σχολεία Στρατωνίου, Στρατονίκης Σταγείρων Αγίου Προδρόμου, Γαλατίστης και Βάβδου Αφύτου, Νέας Φώκαιας Κασσάνδρας Διονυσίου, Ολύνθου με δικαστικά και εξώδικα μέτρα ενώ στρατεύθηκα με τους κατοίκους και την τότε δημοτική αρχή ( Δήμου Τρίγλιας) και υπό την απειλή λήψης δικαστικών μέτρων απομακρύνθηκε η παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας στα Πετράλωνα.
8. Σε συνεργασία με τους Συνεταιρισμούς Μεταγγιτσίου, Καλυβών , Κασσάνδρας κατορθώθηκε η προώθηση σημαντικών συνεταιριστικών θεμάτων στη Κεντρική Διοίκηση.
9. Τέλος επί σειρά ετών στήριξα τις θέσεις εργασίες των μεταλλωρύχων στην ΒΑ Χαλκιδική και την διατήρησή τους, με την αυτονόητη υποχρέωση νομική ηθική και πολιτική, ότι κάθε επένδυση θα πρέπει πρωτίστως να σέβεται το περιβάλλον που για εμένα είναι αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση.

Αγαπητοί
Συντοπίτες μου,

Σας σκιαγράφησα με λιτότητα κάποια δείγματα της εν γένει πολιτικής δημόσιας δράσης μου με στόχο να ενημερώσω προσπαθώντας να συνοψίσω χωρίς να ισοπεδώνω , να εξηγήσω χωρίς να απαξιώσω, να υποβάλλω χωρίς να επιβάλλομαι.. Γνωρίζω ότι σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις η Χαλκιδική θα εκλέξει βουλευτή από το κόμμα της ΝΔ.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι έξω και περά από τα κόμματα , οι άνθρωποι καλούνται να υπηρετήσουν θεσμούς και οι θεσμοί έχουν ανάγκη από ενεργούς πολίτες ιδιαίτερα σε μία περίοδο & εποχή που η τρέχουσα πολιτική συγκυρία ζητεί ανθρώπους αυτοσυνείδητους, ικανούς να μετάσχουν ενεργά στα δρώμενα, να τεθούν στην υπηρεσία της εκλογικής τους περιφέρειας, να ενσαρκώνουν την συλλογική μετοχή στα δρώμενα με τρόπο ποιοτικό και πρωτογενή, διαφορετικά δεν μπορούμε να μπολιάσουμε στο δένδρο της πολιτικής νέες ποικιλίες για να δώσουμε ώθηση στον μαρασμένο κόσμο των αξιών και των ιδανικών. ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΝΕΟΥΣ , ΑΝΕΠΙΛΗΠΤΟΥ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ.
Είναι κρίμα η Χαλκιδική να εκπροσωπηθεί κοινοβουλευτικά από ευκαιριακές και καιροσκοπικές επιλογές.
Είναι δε αυτονόητο ότι θα αγωνισθώ και πάλι για τα συμφέροντα του τόπου μας που έχει υποστεί τα τελευταία έτη μεγάλα πλήγματα όπως είναι επίσης αυτονόητο ότι σέβομαι και θα σεβαστώ την επιθυμία του εκλογικού σώματος ενώ τιμώ όλους τους συνυποψήφιους μου χωρίς καμία εξαίρεση.
Με αυτές τις σκέψεις σου και με την βεβαιότητα ότι αγαπάς την πατρίδα μας όσο και εγώ , σου απευθύνω τις θερμές μου ευχές για δημιουργικό και ευτυχισμένο έτος και ζητώ έξω και πέρα από κόμματα , την επικύρωση με την ψήφο σου του ενδιαφέροντος μου για τον Νομό μας, την Χαλκιδική μας και τους κατοίκους της.


Με εγκάρδιους χαιρετισμούς


Νίκος Χ. Καραμανλής
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ
Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ.

 

επιστροφή στην κορυφή