ΡΟΗ 24/7:

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ: "Μένουμε σπίτι - Μέρες και νύχτες μιας καραντίνας"

143526027 3811424378945569 7308803061858662252 n

Σε επιμέλεια Τάσου Αγγελίδη-Γκέντζου

Στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό των Εκδόσεων Ωκεανός –με θέμα τη γνωστή φράση «Μένουμε Σπίτι»– λάβαμε πάνω από 3000 διηγήματα. Τα διαβάσαμε όλα με προσοχή, ακούσαμε με σεβασμό τις διαφορετικές φωνές των δημιουργών τους, συγκινηθήκαμε με την ουσία της ευαισθησίας τους και συνειδητοποιήσαμε πράγματα πολύτιμα και σπουδαία μέσα από αυτά.

Να είμαστε άνθρωποι λοιπόν, να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας, να βρίσκουμε τις στιγμές της ευτυχίας σε πράγματα μικρά και να μένουμε μακριά από την κίβδηλη σιγουριά που μας προσφέρουν τα αυτονόητα!

Χειρότερος εχθρός μας είναι ο εκτροχιασμός και η ανατροπή του αυτονόητου!

Τα μικροδιηγήματα-μικροαφηγήσεις των 280 λέξεων θα σας κρατήσουν συντροφιά αυτές τις περίεργες μέρες της δεύτερης καραντίνας. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η ουσία τους θα σας συντροφεύει και στο μέλλον. Διαλέξαμε με δυσκολία 269 από αυτά τα κείμενα ψυχής και μυαλού για τούτο το βιβλίο και σας τα παραδίδουμε.

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας
δεν μιλά απλώς για την εποχή του,
το ίδιο το βιβλίο είναι η εποχή μας!

Ο Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος (www.aggelidisgentzos.gr) γεννήθηκε στην Κολονία και μεγάλωσε στην Καβάλα, όπου τελείωσε το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο. Αποφοίτησε από το Φιλολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ με μαθήματα ειδίκευσης από τους τομείς της Κλασικής Φιλολογίας και της Μεσαιωνικής και Νεότερης Ελληνικής Φιλολογίας. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στη Νεοελληνική Ποίηση και Πεζογραφία και στη Βυζαντινή Ιστορία. Δίδαξε για χρόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος στο Πρώτο Λύκειο του Αμερικανικού Κολεγίου Ανατόλια, έχοντας παράλληλα αναπτύξει πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες γύρω από τα ταξίδια, τα Μ.Μ.Ε και τον πολιτισμό. Του αρέσει να αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικές εφημερίδες και να γράφει κριτικές για θεατρικές παραστάσεις.

επιστροφή στην κορυφή