ΡΟΗ 24/7:

Χρ. Γιαννούλης: "Μονόδρομος η παραίτηση σας, κυρία Μενδώνη"

152751422 826258951295596 7022878569939056846 o

Ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την απόφαση του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Να αναλάβει τις ευθύνες της, υποβάλλοντας την παραίτησή της για την υπόθεση Λιγνάδη, ζητά από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Χρήστος Γιαννούλης. Αφορμή στάθηκε και η επιστολή των μελών Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

«Μετά τους ανθρώπους του πολιτισμού και οι φορείς του πολιτισμού ζητούν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση Λιγνάδη.

Χαιρετίζω την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που τοποθετήθηκε με συναίσθηση ευθύνης και εξέφρασε «την εντονότατη δυσαρέσκειά για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την πρωτοφανή υπόθεση των αποκαλύψεων που αφορούν τον τέως Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, αποποιούμενη με τόση επιτηδευμένη ελαφρότητα τις προσωπικές της ευθύνες και αδυνατώντας ν' ανταποκριθεί στο ρόλο της και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Οφείλει η κυρία Μενδώνη να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να βγει από το πέπλο προστασίας που της παρέχει -ακόμη- ο Πρωθυπουργός, υποβάλλοντας άμεσα την παραίτηση της. Είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει. Είναι χρέος της απέναντι στους ανθρώπους του πολιτισμού και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε ο κ. Γιαννούλης.

Νωρίτερα, τα μέλη του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γνωστοποίησαν σχετική επιστολή προς την υπουργό:

"Υπό το σκότος των πρόσφατων εξελίξεων στο χώρο του Πολιτισμού και επειδή η ευθιξία, η φιλοτιμία και η υπευθυνότητα είναι αρετές που πρέπει να διαθέτουν όχι μόνο οι άρχοντες αλλά και οι υπηρετούντες τους άρχοντες, ιδίως όταν οι πρώτοι δεν τις διαθέτουν, επιθυμούμε, με την παρούσα δήλωση, να εκφράσουμε την εντονότατη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την πρωτοφανή υπόθεση των αποκαλύψεων που αφορούν τον τέως Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, αποποιούμενη με τόση επιτηδευμένη ελαφρότητα τις προσωπικές της ευθύνες και αδυνατώντας ν' ανταποκριθεί στο ρόλο της και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Θεωρούμε αυτονόητο, παίρνοντας υπόψη μας και μια σειρά απαράδεκτους χειρισμούς της κατά την πολιτεία της, ότι η μόνη ενδεδειγμένη λύση είναι η άμεση παραίτησή της.

Οι υπογράφοντες θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας έως τις 2 Μαΐου 2021, οπότε λήγει η θητεία μας, καθώς οι σκέψεις για ομαδική παραίτησή μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας υποχώρησαν αμαχητί μπροστά στη συναίσθηση του χρέους που έχουμε αναλάβει απέναντι στον πολιτισμό, στον κινηματογράφο, στο Φεστιβάλ, στο κοινό του και, κυρίως, στο προσωπικό του και στην εξαιρετική ηγεσία του, ιδίως τώρα που επίκειται η έναρξη ενός ακόμα πολλά υποσχόμενου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.

Τα μέλη του Δ. Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Γιώργος Αρβανίτης (Πρόεδρος)

Αχιλλέας Κυριακίδης (Αντιπρόεδρος)

Σπύρος Βούγιας

Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ

Αλεξάνδρα Κατσαρού

Γιώργος Τούλας

Γιώργος Χριστιανάκης".

επιστροφή στην κορυφή