xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

τον Αν. Στεφανάκη στη ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόραση (βίντεο)

korina23

Στην εκπομπή της Ευδοξίας Βροχίδου

Τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Ανθρωπιστικού Οργανισμού KIDS SAVE LIVES (Τα παιδιά σώζουν ζωές) Αναστάση Στεφανάκη, συνάντησε η δημοσιογράφος Κορίνα Ζολλά, το απόγευμα της Δευτέρας, στη ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόραση και στην εκπομπή "Από Κοντά", με την Ευδοξία Βροχίδου.

Στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού στη ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόραση, περίπου στις 4.30 το απόγευμα της Δευτέρας, η συζήτηση είχε ως επίκεντρο τις πρωτοβουλίες του Ανθρωπιστικού Οργανισμού KIDS SAVE LIVES, που εκπαιδεύει παιδιά, αλλά και ενήλικες, ώστε να μπορούν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε επείγοντα περιστατικά, μέχρι τα φτάσει το ασθενοφόρο.
Ο κ. Στεφανάκης ανέφερε ότι η προσπάθεια άρχισε περίπου το 2011, καθώς διαπίστωσαν ότι τα ασθενοφόρα αργούσαν να φτάσουν πολλές φορές στο σημείο του περιστατικού, λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας του εδάφους της Χαλκιδικής. Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά αφομοίωναν πολύ πιο εύκολα της δεξιότητες πρώτων βοηθειών και επιπλέον τις κρατούσαν στη μνήμη του πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα. Το 2015 δημιουργήθηκε ο Ανθρωπιστικού Οργανισμού KIDS SAVE LIVES, εκπαιδεύοντας παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Όπως τόνισε ο κ. Στεφανάκης, μέχρι τώρα έχει εκπαιδευτεί το 10% με 15% των μαθητών, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αν θέλουμε όλοι οι μαθητές να γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν, για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, θα πρέπει να θεσμοθετηθεί ειδικό μάθημα στα σχολεία, πρόταση η οποία έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας.

Ακόμη στην εκπομπή αναφέρθηκαν από την Κορίνα Ζολλά, οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των αμμοκρατών της Νικήτης, που έχει αναστατώσει την περιοχή, αλλά και στους θανάτους των φλαμίνγκο στον υδροβιότοπο του Αγίου Μάμαντος.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 02 Μαρτίου 2021 16:54
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2