xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Μπαίνει τάξη στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

thess21paralia5

Τις παρεμβάσεις επιθεώρησε ο Δήμαρχος, Κ. Ζέρβας

Κάλεσμα στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης να αντιμετωπίζουν τη νέα παραλία όπως το σαλόνι του σπιτιού τους απηύθυνε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης που οργανώθηκε στην περιοχή σήμερα το πρωί.

Οι παρεμβάσεις καθαριότητας, απολύμανσης, αναβάθμισης του πρασίνου και του αστικού εξοπλισμού αλλά και απομάκρυνσης κακώς εννοούμενων γκράφιτι από διάφορες επιφάνειες οργανώθηκαν αν αναμονή της εργολαβίας των περίπου 2,18 εκατ. ευρώ που έχει προγραμματιστεί από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης για τη συντήρηση της παραλίας για διάστημα δύο ετών.

thess21paralia1

"Η νέα παραλία είναι ένα εξαιρετικό κομμάτι της πόλης μας. Φτιάχτηκε με πολύ μεράκι, αλλά χρειάζεται και πολλή προσπάθεια, για να μένει σε καλή κατάσταση. Υπάρχουν εκατοντάδες εργαζόμενοι του δήμου, που κάθε μέρα φροντίζουν για την καθαριότητα και τη συντήρησή του, αλλά πάντα χρειάζεται κάτι παραπάνω", ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας: "Θα πρέπει να υπάρχει, παράλληλα, και η καλή συμπεριφορά των συμπολιτών και των επισκεπτών μας, ώστε το στολίδι της πόλης μας να μένει σε καλή κατάσταση. Ήδη γίνονται κάποιες εργασίες στο κομμάτι του πρασίνου και της συντήρησης και το κυριότερο είναι πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία για έναν πολύ μεγάλο διαγωνισμό, ύψους πάνω από 2 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια, για να μη λείψει τίποτε από αυτό το κομμάτι, για το οποίο όλοι χαιρόμαστε".

"Μέχρι τότε θα είμαστε όλοι εδώ, ώστε η παραλία μας να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ζητώ να αντιμετωπίζουμε την παραλία μας σαν το σαλόνι του σπιτιού μας. Είναι το σαλόνι της πόλης μας και οφείλουμε να την αντιμετωπίζουμε με τον τρόπο αυτό", είναι το μήνυμα που έστειλε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια είναι όλοι ευπρόσδεκτοι.

"Έχουμε κηρύξει έναν ανένδοτο αγώνα εναντίον των βανδαλισμών", ανέφερε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης, υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να κρατά τον δημόσιο χώρο σε ένα καλό επίπεδο.

Στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Κήπο του Νερού αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης, λέγοντας πως η ολοκληρωμένη παρέμβαση που έχει σχεδιαστεί έχει ήδη αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά.

thess21paralia2

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Ζεϊμπέκης επεσήμανε ότι η επισκεψιμότητα στην παραλία έχει αυξηθεί σημαντικά. "Τα απορρίμματα έχουν αυξηθεί κατά 20-25%, με αποτέλεσμα να επιδεικνύουμε αυξημένη φροντίδα", σημείωσε.

Στη δράση ήταν παρών και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Ευθύμης Φωτόπουλος.

επιστροφή στην κορυφή