xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ενίσχυση των υπηρεσιών του κοινωνικούς κράτους στα Ν. Μουδανιά ζητά η Κ. Μάλαμα

malama moudyg

Δέσμευση για παρεμβάσεις της στη Βουλή

Επίσκεψη στον ΕΦΚΑ και στον ΟΑΕΔ των Νέων Μουδανιών πραγματοποίησε η Βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα, στα πλαίσια της διαρκούς καταγραφής κι ανάδειξης των αναγκών των υπηρεσιών του κράτους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της στήριξης της κοινωνίας. Στη συνάντηση καταγράφηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες, με βασικότερο την υποστελέχωση κι αναλύθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα στελέχη τους στην καθημερινότητα της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Όπως υπογραμμίστηκε, ο φόρτος διεκπεραίωσης αιτημάτων κρίσιμων και για το κοινωνικό σύνολο μέσα στην πανδημία, αλλά και για τη λειτουργία της οικονομίας είναι τεράστιος. Κι ο ΕΦΚΑ κι ο ΟΑΕΔ των Νέων Μουδανιών καλύπτουν μια τεράστια περιοχή ευθύνης, με σημαντική οικονομική δραστηριότητα και με κρίσιμο ρόλο, συνολικά, για την οικονομία της Χαλκιδικής. Απαιτείται, στο πλαίσιο αυτό, ένα γενναίο κι άμεσο πρόγραμμα ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού τους, καθώς κάθε χρόνο τα στελέχη μειώνονται λόγω των συνταξιοδοτήσεων, ενώ απαιτείται και η πλατιά ενίσχυση σε πληροφοριακά συστήματα και ψηφιακό εξοπλισμό για την μετάβαση τους στην ψηφιακή εποχή, στοίχημα κρίσιμο για την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

Η Κυριακή Μάλαμα από την πλευρά της υπογράμμισε ότι η πολιτική υποβάθμισης των υπηρεσιών του κράτους συνολικότερα, αλλά και στα Νέα Μουδανιά, είναι λάθος και θα πρέπει να αλλάξει άμεσα. Δεσμεύτηκε, στο πλαίσιο αυτό να πολλαπλασιάσει τις παρεμβάσεις της στη Βουλή, ώστε να γίνουν αντιληπτές οι ελλείψεις και τα προβλήματα και να προχωρήσει η αναβάθμιση, συνολικά, του κοινωνικού κράτους, πυλώνες του οποίου είναι ο ΕΦΚΑ κι ο ΟΑΕΔ.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2