xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Lockdown: Στο "βαθύ κόκκινο" Φωκίδα και Ανώγεια

xard53

Διευκρινίσεις για ΚΤΕΟ και τέλεση γάμων

Την ένταξη νέων περιοχών στο "βαθύ κόκκινο" ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.
Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, στο επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου, κατατάσσονται από αύριο στις 6.00 το πρωί η Φωκίδα και τα Ανώγεια Ρεθύμνου, καθώς στα Ανώγεια έχουν διπλασιαστεί τα κρούσματα ενώ στη Φωκίδα αυξήθηκαν από 19 στις 17 Φεβρουαρίου σε 59 στις 4 Μαρτίου.
Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η κατάσταση οριακή σε Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα, Καβάλα, Ημαθία, Σέρρες, Κιλκίς, Ζάκυνθο, Χανιά και Ρέθυμνο. «Γι’ αυτό εφιστούμε την προσοχή και απευθύνουμε έκκληση για τήρηση των μέτρων», είπε χαρακτηριστικά.
Από την άλλη, διευκρίνισε ότι η ένταξη της Λάρισας στο "βαθύ κόκκινο" αναστέλλεται, λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Διευκρινίσεις για ΚΤΕΟ και τέλεση γάμων

Ακόμη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έδωσε διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις για ΚΤΕΟ, καθώς και για την τέλεση γαμήλιων τελετών. Όπως είπε, για τα ΚΤΕΟ δεν ισχύουν οι περιορισμοί στο SMS 2. Απαιτείται εφεξής αποστολή SMS με κωδικό 2 και αποδεικτικό του ραντεβού.
Όσον αφορά την τέλεση γάμων, που προχθές είχε ανακοινωθεί ότι αναστέλλονται, σημείωσε ότι επιτρέπονται, αλλά αυστηρά με την παρουσία έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου μάλιστα του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού.

επιστροφή στην κορυφή