sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Αρχαιολογικοί χώροι και τουρισμός στη Σιθωνία

157916238 3775305365869466 1223128282924115144 o

Συνάντηση της αρμόδιας Αντιδημάρχου με το νέο προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής

Η ανάδειξη των σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Σιθωνίας και η τουριστική προβολή τους ήταν το κύριο θέμα της συζήτησης στη συνάντηση της Αντιδημάρχου Τουρισμού, Μαρίας Λαθούρη-Πάργα με το νέο προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, Γεώργιο Σκιαδαρέση και τον αρχαιολόγο Νικόλαο Μερτζιμέκη, στον Πολύγυρο.

"Μιλήσαμε για πρωτοβουλίες που έχουν δρομολογηθεί, όπως η προκήρυξη θέσεων φυλάκων, όπου θα βοηθήσει στο να είναι ανοιχτοί οι αρχαιολογικοί χώροι. Μελέτες που ωριμάζουν και άλλες που θα πρέπει να δρομολογήσουμε άμεσα, κι έτσι, με την σύμπραξη του Δήμου, από κοινού να πάμε ένα βήμα παρακάτω.

Σ' ένα Δήμο με σημαντικές αρχαιότητες η συνεργασία με την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, μπορεί να λειτουργήσει τόσο για την διατήρηση των αρχαιοτήτων μας, όσο και για την προβολή και τουριστική ανάπτυξη.

Η αγωνία όλων στην Αυτοδιοίκηση με πρώτο τον Δήμαρχο Κυπαρίσση Ντέμπλα είναι η επόμενη μέρα στη δύσκολη συγκυρία που περνάμε. Όμως οφείλουμε να βάζουμε στόχους και να παλεύουμε γι' αυτούς. Κι αυτό κάνουμε", δήλωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Σιθωνίας.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr