ΡΟΗ 24/7:

ΠΚΜ: 136 μηχανήματα στα Κέντρα Υγείας και τα Ιατρεία της 3ης ΥΠΕ

iatrika mixanimata

Μια από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας υγείας στην Κεντρική Μακεδονία

Με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό προμηθεύει τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Κέντρα Υγείας και Ιατρεία) η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.
Πρόκειται για ένα σύνολο 136 διαγνωστικών μηχανημάτων για όλα τα Κέντρα Υγείας και τα Ιατρεία που ανήκουν στην ευθύνη της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας. Ο εξοπλισμός αυτός συνιστά μια από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας υγείας στην Κεντρική Μακεδονία τα τελευταία χρόνια.
«Η δημόσια υγεία όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η αξία και η δυναμική του συστήματος δημόσιας υγείας, των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, αποδείχτηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Στην Περιφέρεια αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους εκατομμυρίων ευρώ για να εκσυγχρονίσουμε και να εξοπλίσουμε όλες τις δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, για να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες, αλλά και για να παρέχουμε τα κατάλληλα μέσα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές για να επιτελέσουν το καθήκον τους. Μετά τα νοσοκομεία, σύγχρονο εξοπλισμό αποκτούν και τα Κέντρα Υγείας και τα Ιατρεία τους, συνολικά δηλαδή οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που είναι κρίσιμες για την καλύτερη λειτουργία συνολικά του συστήματος δημόσιας υγείας. Με τη νέα απόφασή μας ενισχύουμε με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας περισσότερα από 20 Κέντρα Υγείας και Ιατρεία, διαθέτοντας ευρωπαϊκούς πόρους 3,6 εκατομμυρίων ευρώ. Οι δομές αυτές καλύπτουν τις υγειονομικές ανάγκες άνω του ενός εκατομμυρίου πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ενίσχυσης της δημόσιας υγείας στην Κεντρική Μακεδονία, ώστε και τα επόμενα χρόνια να έχει τη δυνατότητα παροχής των βέλτιστων δυνατών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Οι δομές πρωτοβάθμιας υγείας που ενισχύονται με τη νέα απόφαση είναι τα Κέντρα Υγείας και Ιατρεία: Αλεξάνδρειας, Αριδαίας, Κουφαλίων, Λαγκαδά, Νάουσας, Νεάπολης (ιατρείο Πολίχνης), ιατρείο Ευκαρπίας, ιατρείο Ροδοχωρίου, Βέροιας, Γιαννιτσών, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης (Γ. Ακροπόλεως), ιατρείο Σβώλου, Πύλης Αξιού (ιατρείο Αμπελοκήπων), Σκύδρας, Πύλης Αξιού, Κατερίνης, Αιγινίου, Ευόσμου, Διαβατών, Θεσσαλονίκης, Λιτοχώρου, Νεάπολης, Χαλάστρας, Θεσσαλονίκης (φυσικοθεραπευτήριο).
Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται ακτινογραφικά μηχανήματα, ακτινολογικά συγκροτήματα, μαστογράφοι, ορθοπαντογράφοι, ψηφιοποιητές εικόνας, συστήματα μέτρησης οστικής πυκνότητας, οδοντιατρικά μηχανήματα, ηλεκτροκαρδιογράφοι, υπερηχοτομογράφοι, διαθλασίμετρα, μηχανήματα για καρδιοαναπνευστική κόπωση, τυμπανογράφοι, ρινοφαρυγγοσκόπια, υγροί κλίβανοι αποστείρωσης, ακοομετρητές, κλίνες χειρουργείων, συσκευές διαθερμίας, κρουστικού υπέρηχου και θεραπευτικού laser, μικροσκόπια, φορητοί ασύρματοι υπέρηχοι, εξομοιωτές κ.ά.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2