ΡΟΗ 24/7:

Χρ. Γιαννούλης: "Όταν είναι για φιέστες, μπορούν να κάνουν μετάδοση"

GIANNOYLHS XRHSTOS dcmnt19

Αντιπαράθεση για τη ζωντανή προβολή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

Για σειρά από ατοπήματα κατηγορεί τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η αντιπολίτευση, καθώς δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα της απευθείας μετάδοσης μέσω του διαδικτύου, των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σε ανακοίνωση του συνδυασμού "ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ" επισημαίνεται ότι "μετά την αρχική άρνηση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας κ. Β. Καρακωστάνογλου να ικανοποιήσει το αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να συζητηθούν τα ζητήματα της ΜΕΑ Λαγκαδά και των μονάδων αποτέφρωσης υγειονομικών αποβλήτων στη Σίνδο, οι παρατάξεις αναγκάστηκαν να επανέλθουν με αναλυτική νομική τεκμηρίωση, μην αφήνοντας περιθώριο νέας άρνησης. Δεν αρκούσε όμως αυτός ο εξευτελισμός των δημοκρατικών διαδικασιών από τον Πρόεδρο. Ακολούθησε και δεύτερο ατόπημα, καθώς αρνήθηκε να κάνει δεκτό το αίτημα της παράταξής μας για δημόσια διαδικτυακή προβολή της συνεδρίασης, παρά την προηγούμενη προβολή της συνεδρίασης του απολογισμού πεπραγμένων του 2020".

Ο επικεφαλής της παράταξης Χρήστος Γιαννούλης, δήλωσε σχετικά: «όταν είναι για φιέστες, μπορούν να κάνουν μετάδοση. Όταν πρόκειται για ενημέρωση των πολιτών και αποφάσεις που θέλουν να κρύψουν κάτω από το χαλί, τότε οι υπηρεσίες αδυνατούν. Επί λέξη. Οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά το νόμο πρέπει να είναι δημόσιες. Μέσω πανδημίας ακόμη και πάμφτωχοι δήμοι κατάφεραν να συνεδριάζουν δημόσια και όχι εν κρυπτώ και απουσία των ΜΜΕ και δημοσιογράφων. Αποτελεί άνευ προηγούμενου πρόκληση κατά του δημοκρατικού διαλόγου η σπουδή συγκάλυψης και απόκρυψης των όσων συζητιούνται και αποφασίζονται στις συνεδριάσεις Επιτροπών και Περιφερειακού Συμβουλίου».

επιστροφή στην κορυφή