Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο καιρός σήμερα

FB IMG 1591590869837

Νεφώσεις και βροχές στη Χαλκιδική

Μεταβολή του καιρού από τα βόρεια, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 αναμένεται μεταβολή του καιρού. Βροχές θα εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και τοπικά στη Βόρεια Κρήτη, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επηρεάσουν τα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, τις Σποράδες και τα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους θα είναι έντονα . Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα, στο Αιγαίο και σε παράκτια κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας, στης Στερεάς και της Μακεδονίας. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά και από αργά το βράδυ σε ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 15, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο από 4 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 19, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 6 έως 17 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 20 βαθμούς, ενώ στη Ρόδο και στο Καστελόριζο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη δυτικοί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 μποφόρ και προοδευτικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα βροχής αργά το βράδυ. Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν τη νύχτα προς Πέμπτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και πιθανόν από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί που θα ενισχυθούν σταδιακά στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Στον Πολύγυρο περιμένουμε νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες και βροχές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί, νότιοι, βόρειοι και βορειοδυτικοί έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νέα Μουδανιά περιμένουμε νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και ασθενείς βροχές το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί και βορειοδυτικοί από 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

meteo.gr - https://www.meteo.gr/deltio.cfm

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020