ΡΟΗ 24/7:

"Σατιρικόν" από το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ

152322376 2904975229721525 7878969672485406298 o

Αύριο (14/3) στις 21.00 σε live streaming

--Ήθελε όντως η σουμπρέτα να δει τον Πάπα ή εννοούσε κάτι άλλο εν έτει 1920 αλλά δεν μπορούσε να το πει ευθέως;

--Έπαιζε όντως στα ρηχά στη Ραφήνα η Καβουρίνα και ποιος ήταν ο ρόλος του ξενύχτη Σπάρου;

--Η Λακκούβα και ο Λάκκος με τ’ αστεία είναι στο ίδιο μέρος;

--Γιατί τον λιώνει στο σφουγγάρισμα, τον στρώνει στο μαντάρισμα, τον βρίζει στο παρκάρισμα, τον πρήζει στο πικάρισμα, η γκρίνια της κακάρισμα, πολύ στενό μαρκάρισμα;

--Τι σημαίνει «Γκράντε Μαέστρο Καλαμπόρτζο» και τι «Ουγκαγκαμπούμ Ντιρλί Γκαγκά»;

Απαντήσεις για όλα αυτά τα καυτά ερωτήματα που απασχολούν επί έναν περίπου αιώνα όλους μας αύριο, Κυριακή 14/3, στις 9 μ.μ. στο «ΣΑΤΙΡΙΚΟΝ»: μια μουσικοθεατρική παράσταση livestreaming

Μια μουσικοθεατρική παράσταση που φιλοδοξεί να είναι ένα διαχρονικό αφιέρωμα στο σατιρικό τραγούδι από την εμφάνιση της ελληνικής δισκογραφίας μέχρι σήμερα.

Με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Στάθη Παχίδη, η μουσική διαδρομή ξεκινά από τον Αττίκ και τον Θεοφραστο Σακελλαρίδη, προχωρά στον Μάρκο Βαμβακάρη και τον Γιώργο Ζαμπέτα, κάνει στάση στον Μάνο Χατζιδάκι, στον Μάνο Λοΐζο και στον Λουκιανό Κηλαηδόνη και φτάνει μέχρι τον Σταμάτη Κραουνάκη και τους Άγαμους Θύτες.

Τραγούδια με πλάγιο βλέμμα και με χαμογελαστή διάθεση που ενώνουν εποχές και αισθητικές με κοινό νήμα την σάτιρα.

Τραγουδούν: Στάθης Παχίδης - Δέσποινα Σκέντου

Special guest: ο Χρήστος Μητρέντζης

Η ορχήστρα αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς της Θεσσαλονίκης:

Γρηγόρης Σημαδόπουλος: Πιάνο και ενορχηστρωτική επιμέλεια

Τραϊανός Αλμπανούδης: μπάσο

Αλέκος Παπαδόπουλος: Τύμπανα - κρουστά

Δέσποινα Σκέντου: βιολί-φωνή

ο Χρήστος Μητρέντζης μπουζούκι

Η δράση αυτή υποστηρίζει τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοπεταλιοδοτών, Αιμοδοτών και Δωρητών Μυελού των Οστών Αλμωπίας με διακριτικό τίτλο "Προσφορά Ζωής"

Ο Σύλλογος εθελοντών αιμοπεταλιοδοτών, αιμοδοτών και δωρητών μυελού των οστών Αλμωπίας με διακριτικό τίτλο «Προσφορά Ζωής» (Ε.Μ.Α. Α.Μ.15789) ιδρύθηκε το 2020 και σκοπός τους είναι η εθελοντική δράση σε ότι αφορά τη δωρεά αίματος, αιμοπεταλίων, μυελό των οστών και ομφαλιοπλακουντιακού αίματος με ενημέρωση, συμμετοχή, δράση.

Η δράση τους φαίνεται αναλυτικά μέσω της ιστοσελίδας τους www.prosforazoisalmopia.gr καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, instagram, tweeter, YouTube, pinterest.

Η εβδομαδιαία μεταφορά των αιμοπεταλιοδοτών τους στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με ενοικιαζόμενο όχημα, εθελοντικές αιμοδοσίες στις κοινότητες του Δήμου Αλμωπίας, διανομή έντυπου υλικού για ενημέρωση, ημερίδες, περιλαμβάνονται στις μελλοντικές δράσεις μας.

Στηρίξτε τους στον παρακάτω λογαριασμό
Εθνική Τράπεζα
IBAN: GR 4801103190000031900553285

επιστροφή στην κορυφή