Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ο Αστυνομικός θα παραμένει πιστός στις αρχές και στις αξίες του παρά τα χτυπήματα"

ksylodarmos astynomikosm21

Η Ένωση Αστυνομικών Χαλκιδικής για τα πρόσφατα γεγονότα

Στο στόχαστρο της κοινής γνώμης βρέθηκε για μία ακόμη φορά τις τελευταίες ημέρες το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη της Αττικής, στη διάρκεια ελέγχου των μέτρων τήρησης για τον περιορισμό διάδοσης της πανδημίας. Ταυτόχρονα, λίγα 24ωρα αργότερα ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά σε συμπλοκή.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χαλκιδικής εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας υπογραμμίζει τα εξής:

"Ακούγοντας τις συζητήσεις για την Ελληνική Αστυνομία από τα πολιτικά κόμματα της Χώρας στα έδρανα της Βουλής, μόνο θλίψη και απογοήτευση μπορεί ο κάθε ένας από τους χιλιάδες Αστυνομικούς να νιώσει.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά, ότι ο ένστολος θα πρέπει να σέβεται τον πολίτη για να κερδίσει τον σεβασμό του. Μα εμείς οι ίδιοι, όταν κατατασσόμασταν στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας αυτό που πιστεύαμε και συνεχίζουμε βέβαια να πιστεύουμε ακράδαντα, είναι ότι μόνο ο πολίτης είναι προτεραιότητα μας και όχι τα χιλιάδες πάρεργα που έχουμε φορτωμένα στις πλάτες μας και τα οποία μας φέρνουν πολλές φορές απέναντί του.

Οι Έλληνες Αστυνομικοί στην πλειοψηφία τους είναι πολύ περισσότερο επαγγελματίες από όσο μπορεί κάποιος να πιστεύει ότι είναι, ακόμα και χωρίς να τους σέβεται κανείς. Διαχρονικά το μόνο που κάνουμε είναι να εκτελούμε εντολές για να εφαρμόσουμε πολλές φορές ακατόρθωτα σχέδια που φτιάχνονται από ειδικούς στα χαρτιά και εμείς καλούμαστε να τα εφαρμόσουμε στην πράξη θέλοντας και μη, γιατί για εμάς το καθήκον μας βρίσκεται πιο πάνω και από την ίδια μας την ζωή.

Η καταδίκη και ο αποτροπιασμός σε οποιαδήποτε μορφής βίας είναι δεδομένη και από εμάς, όμως με πόνο ψυχής παρακολουθούμε να έχει γιγαντωθεί μια ενέργεια ενός Αστυνομικού, για την οποία υπάρχουν τα αρμόδια όργανα για να την κρίνουν, τη στιγμή που ο Αστυνομικός εδώ και ένα χρόνο τα κάνει όλα και συμφέρει, χωρίς την παραμικρή αναγνώριση, λες και όποιος δημόσια πάρει θέση υπέρ μας θα καεί.

Παράλληλα με μεγάλη απογοήτευση δεν βλέπουμε την ίδια ευαισθησία να υπάρχει και για τον βαριά τραυματία συνάδελφό μας. Σε αυτό το παλικάρι ποιος θα ζητήσει συγνώμη; Σε αυτή την μητέρα και τον πατέρα που καμάρωναν όταν το παιδί τους έμπαινε στην Ελληνική Αστυνομία τι θα πρέπει να πείτε τη στιγμή που κινδύνευσαν να το χάσουν;

Ο Αστυνομικός δεν έχει σκοπό να τριγυρνάει στις γειτονιές και να χτυπάει τον κόσμο. Εκατό σαράντα (140) Αδέρφια μας δεν σκοτώθηκαν για αυτό τον σκοπό. Τα μέτρα που εξαγγέλλονται κατά καιρούς για να περιοριστεί η Αστυνομική Βία δεν θα χρειάζονταν καθόλου, την στιγμή που θα περιορίζονταν τα καθήκοντά μας, μόνο στην προστασία του Έλληνα πολίτη και των περιουσιών του.

Αντίθετα, το πρώτο που θα έπρεπε να κάνει η Πολιτεία, θα ήταν να προστατεύσει τον Έλληνα και Ελληνίδα Αστυνομικό που καθημερινά δίνει τη ζωή του με μοναδικό σύμμαχο το φιλότιμό του, τιμώντας την στολή που φοράει υπηρετώντας του πολίτες αυτής της Χώρας.

Κλείνοντας, αφού έμπρακτα συγνώμη δεν διαφαίνεται να ζητήσει ποτέ κανείς από τον πονεμένο «σάκο του μποξ» Έλληνα Αστυνομικό και παρά την προσπάθεια ορισμένων πάντα να εκμεταλλεύονται τις κακές στιγμές των συναδέλφων μας, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ο Αστυνομικός ακόμα και με αυτές τις συνθήκες, θα παραμένει πάντα πιστός στις αρχές και στις αξίες που πρεσβεύει, πάντα στο πλευρό του πολίτη, γιατί αυτό πηγάζει μέσα από την ψυχή του και κανείς όσα χτυπήματα και αν του ρίξει, δεν πρόκειται να τον λυγίσει".

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020