Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δωρεάν ατομικά rapid test στον πληθυσμό από τον Απρίλιο

enhmer193

Αλλάζει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας - Ανοίγουν κομμωτήρια και αρχαιολογικοί χώροι - Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία

Από τις αρχές Απριλίου, κάθε πολίτης δίνοντας τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του θα μπορεί να κάνει ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα. Τα παραπάνω δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Όπως είπε ο κ. Στέρτσος, αποφασίστηκε να διατεθούν μαζικά δωρεάν άμεσα προσβάσιμα τεστ, από τα φαρμακεία, που σημαίνει ότι δυνητικά θα μπορούν να γίνονται 10.000.000 τεστ την εβδομάδα. "Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που προχωρά σε δωρεάν παροχή rapid test σε όλο τον πληθυσμό της χώρας", σημείωσε ο κ. Σκέρτσος.

skertsos enhm

Τα μέτρα που θα ισχύουν είναι τα εξής:

- Επέκταση ωραρίου μετακίνησης από τις 21.00 μέχρι τις 5.00 από αύριο Σάββατο και για όλες τις ημέρες.
- Επαναλειτουργία κομμωτηρίων από Δευτέρα, με αυστηρούς κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων.
- Επαναλειτουργία αρχαιολογικών χώρων με χρήση SMS 6 και χωρίς χρήση αυτοκινήτου και μηχανής.
- Λειτουργία δημοσίων πάρκων μέχρι 3 ατόμων εκτός αν είναι οικογένεια, με χρήση SMS 6 και χωρίς χρήση αυτοκινήτου και μηχανής.
- Τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου δήμου με έναν πιστό ανά 25 τ.μ. και υποχρεωτικά τεστ σε ιερείς και ψάλτες για την Κυριακή της Ορθοδοξίας και την 25η και 26η Μαρτίου.
- Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία με χρήση κωδικού 6, πεζή ή με ποδήλατα και τα απαραίτητα έγγραφα.

Ωστόσο, για τη διαδημοτική μετακίνηση, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, είπε ότι η επιτροπή δεν εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης καθώς, όπως είπε, διαπιστώθηκε ότι το μέτρο αποδίδει.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 20:04

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020