xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Συναντήσεις Καρρά με εκπροσώπους φορέων για τις αρδευτικές ανάγκες των αγροτών

karras portr20

Με βασική αρχή καθόλου χαμένο νερό και με κυρίαρχη προτεραιότητα τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Κύκλο συναντήσεων εργασίας με αιρετούς και με υπηρεσιακούς παράγοντες, πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, εξετάζοντας τις δυνατότητες αξιοποίησης των επεξεργασμένων νερών όλων των εγκαταστάσεων βιολογικών καθαρισμών.
Επίσης, με δεδομένες τις μεγάλες αρδευτικές ανάγκες ερευνάται σε όλα τα όρια του Δήμου η δυνατότητα κατασκευής φραγμάτων σε υφιστάμενα ρέματα, καθώς και εξετάζονται περιοχές κατάλληλες για κατασκευή λιμνοδεξαμενών.

«Οι συνολικές προτάσεις θα καταγραφούν και θα εκπονηθούν οι αντίστοιχες μελέτες, ώστε να διεκδικήσουμε την κατασκευή παρεμβάσεων, που θα δώσουν “ανάσα” στους αγρότες μας. Ήδη η επαναχρησιμοποίηση λυμάτων προχωρά στον βιολογικό του Διονυσίου και αναμένεται, όταν ολοκληρωθεί να αρδεύσει 2.000 στρέμματα. Εντός των επομένων 3-4 μηνών θα δημοπρατηθεί το Φράγμα της Ν. Τρίγλιας, ενώ έχει εκπονηθεί και μελέτη για την κατασκευή φράγματος στο ρέμα του Αγίου Παντελεήμονα. Τέλος, σε στάδιο κατασκευής βρίσκεται η λιμνοδεξαμενή των Ν. Μουδανιών. Γνωρίζουμε ότι η άρδευση απασχολεί τους συνδημότες μας και είναι μία από τις βασικές προτεραιότητές μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2