ΡΟΗ 24/7:

Παρέμβαση Θ. Καράογλου να αυξηθεί το πλαφόν των νυχτερινών υπερωριών των αστυνομικών

KARAOGLOY PARL

Ερώτηση προς τα αρμόδια υπουργεία

Στο πλευρό των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας στέκεται έμπρακτα για ακόμη μια φορά ο Θεόδωρος Καράογλου, με παρέμβαση που έκανε σήμερα προς τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, ζητώντας να αυξηθούν τα όρια των ανώτατων μηνιαίων και ετήσιων ωρών υπερωριακής νυχτερινής εργασίας των Αστυνομικών.

Με ερώτηση που κατέθεσε, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας προτρέπει τα συναρμόδια Υπουργεία να επαναφέρουν τις 64 ώρες υπερωριακής νυχτερινής εργασίας το μήνα για τους Αστυνομικούς, διότι από τη στιγμή που οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. σηκώνουν καθημερινά ένα πολύ μεγάλο βάρος διαχείρισης της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα και το οποίο προστίθεται στις ήδη αυξημένες υπηρεσιακές τους αρμοδιότητες, ξεπερνούν κατά πολύ τις προβλεπόμενες 48 ώρες νυχτερινής εργασίας το μήνα, χωρίς ποτέ να τις αποπληρώνονται.

Άλλωστε, όπως επισημαίνει: «Ανάλογη απόφαση προκειμένου να αντιμετωπισθούν αντίστοιχα ζητήματα, έχει ληφθεί για το Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα για αλλαγή του πλαφόν στην αποζημίωση των ωρών νυχτερινής εργασίας από 48 και 64».

Μετά την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Καράογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από τη στιγμή που η Ελληνική Πολιτεία, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1133Β/2-4-20) των Υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Οικονομικών, μερίμνησε για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, θεωρώ αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρξει ανάλογη μέριμνα και για όσους υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία.

Οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος και είναι θεματοφύλακες της τιμής, της ζωής, της περιουσίας μας και της επιβολής και διαφύλαξης του νόμου και της τάξης. Επιπρόσθετα, από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, έχουν επιφορτιστεί και με την ευθύνη της προστασίας της δημόσιας υγείας. Η Πολιτεία οφείλει να τους το ανταποδώσει, αναγνωρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν τον... σάκο του μποξ περιθωριακών ομάδων».

επιστροφή στην κορυφή