xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Αυξάνονται οι κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ από αγροτικές εκμεταλλεύσεις στο Δήμο Ν. Προποντίδας

MALAMA METASXHMATISTES DEH321

Κοινουβουλευτική παρέμβαση της Κυριακής Μάλαμα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με τα αυξανόμενα κρούσματα κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕΗ από αγροτικές περιοχές του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση κάθε κλοπή μετασχηματιστή μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή την γεωργική εκμετάλλευση, η οποία στη συνέχεια θα μείνει απότιστη, με ότι αυτό συνεπάγεται για την παραγωγή. Η αντικατάσταση των μετασχηματιστών, αφενός, κοστίζει πολύ ακριβά κι αφετέρου είναι αδύνατον να γίνει άμεσα. Οι αγρότες της περιοχής του Δήμου Νέας Προποντίδας είναι εξαιρετικά ανήσυχοι, με δεδομένο ότι σε λίγο καιρό ξεκινάει η περίοδος της εντατικοποίησης της παραγωγής και του ποτίσματος των καλλιεργειών και το πρόβλημα αντί να περιοριστεί, φαίνεται να εντείνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ενδιαφερθεί για το ζήτημα και να εντείνει τις προσπάθειες αστυνόμευσης, ώστε να προστατευτούν οι μετασχηματιστές της ΔΕΗ και να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην αγροτική παραγωγή στο Δήμο Νέας Προποντίδας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

"ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2021

Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Αυξάνονται τα κρούσματα κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕΗ από αγροτικές εκμεταλλεύσεις στο Δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής.

Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αυξημένα κρούσματα κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕΗ εξοπλισμού από αγροτικές εκμεταλλεύσεις στο Δήμο Νέας Προποντίδας. Ο αγροτικός κόσμος της περιοχής είναι ανήσυχος σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα, με δεδομένο ότι κάθε κλοπή μετασχηματιστή μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή την γεωργική εκμετάλλευση, η οποία στη συνέχεια θα μείνει απότιστη, με ότι αυτό συνεπάγεται για την παραγωγή. Η αντικατάσταση των μετασχηματιστών, αφενός, κοστίζει πολύ ακριβά κι αφετέρου είναι αδύνατον να γίνει άμεσα. Οι αγρότες της περιοχής του Δήμου Νέας Προποντίδας είναι εξαιρετικά ανήσυχοι, με δεδομένο ότι σε λίγο καιρό ξεκινάει η περίοδος της εντατικοποίησης της παραγωγής και του ποτίσματος των καλλιεργειών και το πρόβλημα αντί να περιοριστεί, φαίνεται να εντείνεται.

Επειδή έχουν πολλαπλασιαστεί οι κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ από γεωργικές εκμεταλλεύσεις στην αγροτική περιοχή του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Επειδή οι αγρότες ανησυχούν ιδιαίτερα για τα προβλήματα που ενδέχεται να επιφέρουν οι κλοπές αυτές στην καλλιεργητική διαδικασία.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Προτίθεται να εντείνει τις προσπάθειες αστυνόμευσης στην αγροτική περιοχή του Δήμου Νέας Προποντίδας, ώστε να προστατευτούν οι μετασχηματιστές της ΔΕΗ και να προχωρήσει απρόσκοπτα η καλλιεργητική περίοδος;

Ποια μέτρα πέραν της αστυνόμευσης προτίθεται να λάβει ώστε να σταματήσει αυτό το πρόβλημα να απασχολεί τον αγροτικό κόσμο της περιοχής;

Η ερωτούσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα"

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2