Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απόψε σβήνουμε τα φώτα για την Ώρα της Γης

wra ghs

Συμμετέχουν φορείς, ιδρύματα και πολίτες

Σήμερα το βράδυ, στις 8.30 τα φώτα σβήνουν συμβολικά σε όλο τον κόσμο, δίνοντας το μήνυμα για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης τον πλανήτη.

H Ώρα της Γης είναι μία παγκόσμια δράση που διοργανώνεται από το 2007 από το WWF μία φορά τον χρόνο. Φέτος στο κάλεσμα του WWF Ελλάς θα συμμετάσχουν φέτος η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος, η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, ο Δήμος Αθηναίων σβήνοντας τα φώτα στο Δημαρχείο και την Τεχνόπολη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τη συσκότιση εμβληματικών του κτιρίων, ο Δήμος Πειραιά με συσκότιση του Δημοτικού Θεάτρου και του Ρολογιού, το Μέγαρο Μουσικής, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Ρωμαϊκό Ωδείο στην Πάτρα, το Κάστρο Μονεμβασιάς, το Κάστρο Άμφισσας, ο Δήμος Περιστερίου, ο Δήμος Κερκυραίων, o Δήμος Ιωαννιτών, ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, καθώς και πολλοί ακόμα δήμοι ανά τη χώρα. Πολύ σημαντική είναι και η στήριξη της πρωτοβουλίας από μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος. Στην ακόμη μεγαλύτερη διάδοση του μηνύματος για την προστασία της φύσης συμβάλει φέτος και η ΕΡΤ, συμμετέχοντας ενεργά στην Ώρα της Γης, μέσω της ενημέρωσης του κοινού της, των εργαζομένων της αλλά και τη συμβολική συσκότιση της πρόσοψης του Ραδιομεγάρου Αγίας Παρασκευής. Ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν ενεργά τη φετινή κινητοποίηση είναι και το περιοδικό Φωτογράφος.
Επίσης ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί με την ενεργή συμμετοχή των Ελλήνων Προσκόπων, όπως συμβαίνει άλλωστε τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ της Παγκόσμιας Οργάνωσης της Προσκοπικής Κίνησης (WO.S.M. - World Scout Movement) και του WWF. Επιπλέον, στη φετινή Ώρα της Γης, θα συμμετέχει ενεργά και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για την επανεκκίνηση στη σχέση μας με τη φύση που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και το WWF Ελλάς με στόχο την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των νέων σε θέματα περιβάλλοντος και βιωσιμότητας. Τη συμμετοχή τους στην Ώρα της Γης έχουν δηλώσει επίσης και οργανώσεις, όπως η AIESEC, η SCI Hellas και οι Φίλοι του Μόντε. Τέλος, θερμή είναι η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και εθελοντικών ομάδων νέων από διάφορα πανεπιστήμια της Ελλάδας.
Μία μεγάλη μουσική γιορτή περιμένει τον κόσμο σήμερα Σάββατο 27 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ., μέσω των καναλιών του WWF Ελλάς, καθώς ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί φέτος σε ψηφιακό περιβάλλον, λόγω των συνθηκών.
Οι ONIRAMA, το πιο δυναμικό συγκρότημα, έχουν ετοιμάσει ένα ξεχωριστό unplugged μουσικό πρόγραμμα, και σβήνοντας τα φώτα τραγουδούν και στέλνουν το δικό τους μήνυμα για μια νέα αρχή. Οι Picos Apicos & The Pina Coladas επιλέγουν δύο επιτυχίες τους και τραγουδούν, υπό συνθήκες καραντίνας, αποκλειστικά για την Ώρα της Γης. Η μουσικός Μαρία Παπαγεωργίου και η βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη, ενισχύουν την πρωτοβουλία με δύο ανέκδοτα τραγούδια τους.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020