Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έφυγε από τη ζωή ο Μπόρις Μουζενίδης

mouzenidis

- Συλλυπητήριο μήνυμα Θεοχάρη

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο επιχειρηματίας του τουρισμού και πρόεδρος του ομίλου Mouzenidis Travel, Μπόρις Μουζενίδης, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τη τουριστική αγορά της Ρωσίας και τη Χαλκιδική.

Στην επίσημη σελίδα του ομίλου στο Facebook, όλο το επιτελείο του Ομίλου Μουζενίδη εκφράζει βαθύτατη θλίψη για το θάνατό του: «Η διεύθυνση και το επιτελείο της ΟΜΑΔΑΣ ΜΟΥΖΕΝΙΔΗΣ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και προέδρου της κατοχής μας, Μπόρις ΜΟΥΣΕΝΙΔΗ. Ήταν άκριτα πιστός στο έργο που ξεκίνησε και έπραξε ευσυνείδητα σε όλη του τη ζωή. Θα είναι για πάντα πηγή έμπνευσης για όλους μας. Η αγάπη του για την Ελλάδα και η φιλοσοφία του μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε περήφανα το έργο του».

Ο Μπόρις Μουζενίδης γεννήθηκε το 1961 στη Γεωργία από Έλληνες γονείς, ποντιακής καταγωγής και επέστρεψε στην Ελλάδα όταν επετράπη σε ομογενείς από τις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να γυρίσουν στην πατρίδα.

O όμιλος Μουζενίδη ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1995, συμπληρώνοντας πάνω από 25 χρόνια στον τομέα του τουρισμού. Πρόκειται για έναν πλήρως καθετοποιημένο τουριστικό όμιλο με δραστηριότητα σε όλο το φάσμα της τουριστικής αλυσίδας στον τομέα των ταξιδίων, μέσω των τουριστικών γραφείων, της αεροπορικής, των ιδιόκτητων ξενοδοχείων. Ο όμιλος δραστηριοποιείται σε 16 χώρες της ιδιαίτερης ανατολικής αγοράς με σημαντικότατα μερίδια, συνδέει αεροπορικά αποκλειστικούς προορισμούς του εξωτερικού με την Ελλάδα και συνεργάζεται με 1400 ξενοδοχειακές μοναδες σε ολόκληρη την χώρα.

Συλλυπητήριο μήνυμα Θεοχάρη

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρις Θεοχάρης, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Μπόρις Μουζενίδη, δήλωσε: «Θλίψη και οδύνη, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Μπόρις Μουζενίδη. Ένας άνθρωπος που εργάστηκε σκληρά για τον ελληνικό τουρισμό, ένας πρωτεργάτης και πρωτοπόρος του κλάδου. Με μεθοδικότητα, πείσμα και σκληρή δουλειά υλοποίησε το όραμά του και δημιούργησε γέφυρες μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στους συνεργάτες του».

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020