ΡΟΗ 24/7:

Σταϊκούρας: Πάνω από 14 δις ευρώ τα μέτρα στήριξης το 2021

staikoyras

Διπλή αποζημίωση για ιδιοκτήτες ακινήτων τον Απρίλιο

Περισσότερα από 14 δις ευρώ θα διατεθούν για τη στήριξη της οικονομίας το 2021, ποσό διπλάσιο από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Παράλληλα σημείωσε ότι η χώρα έχει ταμειακά διαθέσιμα 30 δις ευρώ κάνοντας λόγο για «επίπεδα αρκετά ασφαλή», ενώ έχει δανειστεί 22 δις ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια. «Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και συνετοί» τόνισε ο κ Σταϊκούρας. Παρ' όλο που παραδέχθηκε ότι υπάρχει αβεβαιότητα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι φοροελαφρύνσεις το 2022, ενώ έκανε λόγο για προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και αντίστοιχη εναρμόνιση του ΕΝΦΙΑ, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί όλη αυτή την περίοδο στην ελληνική οικονομία.

Όσον αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων, ο Υπουργός Οικονομικών, σημείωσε ότι δρομολογείται, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, η καταβολή διπλής αποζημίωσης τόσο για τον Φεβρουάριο όσο και για τον Μάρτιο, στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου του Απριλίου.

επιστροφή στην κορυφή