xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Αδειάζει από δασκάλους η Χαλκιδική

lg DIEYTHYNSH PE XALKIDIKHS

Πάνω από 160 εκπαιδευτικοί μετατίθενται εκτός νομού

Μεγάλος είναι ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Χαλκιδικής, οι οποίοι μετατίθενται σε άλλους νομούς, αναλαμβάνοντας υπηρεσία από το προσεχές σχολικό έτος 2021-2022. Ταυτόχρονα, μόλις 21 εκπαιδευτικοί έρχονται στη Χαλκιδική, στο πλαίσιο των μεταθέσεων που ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) Ν. Χαλκιδικής:

φεύγουν 140 δάσκαλοι (Κλάδος ΠΕ70) και έρχονται 15

φεύγουν 20 νηπιαγωγοί (Κλάδος ΠΕ60) και έρχονται 3

φεύγουν 7 καθηγητές αγγλικής γλώσσας (Κλάδος ΠΕ06) και έρχεται 1

φεύγει 1 Ειδικής Αγωγής (Κλάδος ΠΕ70) και δεν έχουμε καμία μετάθεση στη Χαλκιδική

φεύγει 1 Ειδικής Αγωγής (Κλάδος ΠΕ11) και έρχεται 1

Σημειώνεται, ότι δεν υπήρξε από τη Χαλκιδική καμία μετάθεση εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής (Κλάδος ΠΕ11) ενώ μετατίθεται στο νομό ένας εκπαιδευτικός της συγκεκριμένης ειδικότητας.

"Το ισοζύγιο των μετακινήσεων στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής είναι αρνητικό με πολλά κενά σε Δασκάλους, Νηπιαγωγούς και Αγγλικών. Πιστεύω η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να συμπεριλάβει στις περιοχές διορισμού και τη Χαλκιδική ώστε να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών. Θα πρέπει να αναφέρω ότι μέχρι τώρα έχουν προσληφθεί στη Χαλκιδική 290 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, αριθμός μεγάλος για την Χαλκιδική που κάνει επιτακτική την ανάγκη διορισμών στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής", επισημαίνει ο πρώην αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ν. Χαλκιδικής, Χρήστος Βογιατζής.

Όπως γνωστοποιεί ο ίδιος, τις επόμενες ημέρες, μετά τις 9/4/2021 τελευταία ημέρα των ανακλήσεων συνταξιοδότησης, θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής για την εξαγωγή των τελικών κενών, την ανακοίνωση του πίνακα μορίων όλων των εκπαιδευτικών για τις τοποθετήσεις – βελτιώσεις θέσεων και το χρονοδιάγραμμα ενεργειών του ΠΥΣΠΕ σχετικά με τις τοποθετήσεις των μετατιθέμενων εκπαιδευτικών και τις βελτιώσεις θέσεων, υπενθυμίζοντας ότι οι αιτήσεις για ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ γίνονται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακοίνωση των μεταθέσεων (ΠΔ 50/1996 Αρ. 10 και ΠΔ100/1997).

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τις μεταθέσεις Γενικής Εκπαίδευσης από περιοχή σε περιοχή ανήλθαν στις 3507.

Το πλήθος των αιτήσεων που συμμετείχαν τελικά στην διαδικασία ανήλθαν σε 3276 εκ των οποίων ικανοποιήθηκαν 2118 (ποσοστό 64,65 %).

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τις μεταθέσεις Ειδικής Αγωγής ΣΜΚΔ001 (τύπου ΣΜΕΑΕ/ΕΕΕΕΚ/ΚΕΣΥ) ανήλθαν στις 177.

Το πλήθος των αιτήσεων που συμμετείχαν τελικά στην διαδικασία ανήλθαν σε 137, εκ των οποίων ικανοποιήθηκαν 82 (ποσοστό 59,85 %).

"Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, γίνονται οι μεταθέσεις στην ώρα τους και μας δίνει τη σιγουριά ότι όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές (τοποθετήσεις, αποσπάσεις και προσλήψεις) θα γίνουν έως το τέλος Ιουνίου ικανοποιώντας το σύνολο των εκπαιδευτικών", υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2