xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

"Σοβαρότερη της φυσικής απουσίας, η διαρκής έλλειψη ουσίας"

168106818 4075462282518623 3978331999824416127 n

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής Αριστοτέλη στην αντιπολίτευση

Μέσω ανακοινώσεων συνεχίζεται η αντιπαράθεση στο Δήμο Αριστοτέλη ανάμεσα σε διοίκηση και μειοψηφία, ύστερα από όσα εκτυλίχθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Δημοτική Παράταξη "Ισχυρός Αριστοτέλης" εξέδωσε ανακοίνωση χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς για την πρόεδρο του Οργάνου, Μαρία Ενεχηλίδου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και ακολούθησε απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Δήμου.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Για μια ακόμα φορά, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης θεώρησε σκόπιμο να αποχωρήσει από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δεν θα σταθούμε σε χαρακτηρισμούς και προσβολές με τις οποίες προσπάθησαν να συγκαλύψουν την αδυναμία ουσιαστικής απάντησης σε επιχειρήματα και γεγονότα που παρέθεσε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Απλώς θα τονίσουμε ότι στηρίζουμε και δικαιολογούμε απόλυτα την ανάγκη της - για πρώτη φορά από την αρχή της θητείας της –να λάβει το λόγο ως απλή δημοτική σύμβουλος, αμυνόμενη απέναντι σε ψεύδη και σε απόπειρα στοχοποίησής της, δήθεν από διαδικτυακούς «φίλους» της μείζονος αντιπολίτευσης, που νομίζει ότι με τέτοια παλαιολιθικά κόλπα μπορεί να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα κατά το δοκούν και να διαχέει κάθε είδους ακραίο ψεύδος, χωρίς να επωμίζεται την ευθύνη της πατρότητάς του.

Δεν θα στεκόμασταν ίσως, ούτε καν σ` αυτή την ίδια την αποχώρηση από τη συνεδρίαση, αν στο πλαίσιο αυτής δεν καλούμασταν να συζητήσουμε σοβαρά θέματα, όπως η υποστελέχωση του ταχυδρομείου της Ιερισσού για την οποία καταλήξαμε σε ψήφισμα διαμαρτυρίας και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και Λιμενικού Ταμείου προς εκπόνηση μελετών για το μεγάλο έργο αναβάθμισης έξι λιμανιών μας. Το γεγονός ότι σε συνέχεια της δικής τους αποχώρησης, κατηγορούν την Διοίκηση του Δήμου για την δική τους αποχή από τον ρόλο τους να θέτουν ερωτήματα στον Δήμαρχο, είναι ανάξιο σχολιασμού, αφού ξεπερνά την κοινή λογική.

Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος έχει αποδείξει ποικιλοτρόπως την αποφασιστικότητα με την οποία εκπροσωπεί το σύνολο της τοπικής κοινωνίας -ακόμα και τους συμπολίτες μας που εκφράστηκαν διαφορετικά στις εκλογές- στο πλαίσιο ενός συνειδητού ενωτικού ρόλου του Δήμου και του χρέους προστασίας συμφερόντων και αναγκών του κοινωνικού συνόλου χωρίς διακρίσεις. Όμως, δεν θα πάψουμε ποτέ να τονίζουμε την δημοκρατική ανάγκη να εκπροσωπούνται όλοι οι συμπολίτες μας και από τους Δημοτικούς Συμβούλους που οι ίδιοι επέλεξαν.

Το γεγονός ότι η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, θεωρεί πως είναι χρησιμότερη... απουσιάζοντας, ας το εξηγήσει η ίδια στους πολίτες. Άλλωστε, σοβαρότερη της φυσικής απουσίας, είναι η διαρκής έλλειψη ουσίας στον πολιτικό λόγο. Πόσο μάλλον, όταν αντί της ουσίας επιλέγει, όλο και συχνότερα πια, διχαστικές συνθηματολογίες και συκοφαντικές επιθέσεις και στοχοποιήσεις αντιπάλων της σε προσωπικό επίπεδο, σε μια προφανή προσπάθεια αναβίωσης πληγών, που μόνο ο τόπος πλήρωσε και ουδείς άλλος.

Νομίζαμε κάποτε ότι απλώς αδυνατούν να αντιληφθούν, την κοινωνική ανάγκη για ουσιαστικές, πιεστικές και αποτελεσματικές διεκδικήσεις, χωρίς τεχνητούς διχασμούς που εξυπηρετούν μόνο τους λάτρεις του «διαίρει και βασίλευε» όπου κι αν βρίσκονται. Φαίνεται τελικά, πως απλώς δεν θέλουν, γιατί δεν ξέρουν άλλο τρόπο. Κρίμα...".

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2