ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: Διολισθαίνει σε “χορό εκατομμυρίων” ο κ. Καλαφάτης

malama exw vouli

Μετά την ομιλία του ΥΜΑΘ στην ημερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Σκληρή κριτική ασκεί η αναπληρωτής Τομεάρχης Μακεδονίας - Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα, με δήλωσή της, στον Υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, με αφορμή την τοποθέτησή του στην ημερίδα του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, παραθέτοντας παράλληλα τις δικές της προτάσεις.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μάλαμα:

"Ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης στην προχθεσινή του τοποθέτηση στην ημερίδα του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, εμφανίστηκε ως “μάγος με τα δώρα”, μοιράζοντας εκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη που “όπου να ‘ναι ξεκινά”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε σε μία αποστροφή του. Εμείς θέλουμε να του κάνουμε δύο συγκεκριμένες ερωτήσεις:
1. Από τον χορό δισεκατομμυρίων που παρουσίασε, πόσα χρήματα θα πάρει για ανάπτυξη η Μακεδονία και η Θράκη και που θα κατευθυνθούν;
1. Στα έργα αρμοδιότητας του, εκτός από το να τα απαριθμεί ως λίστα, υπάρχει κάποιο που προχώρησε έστω και στο ελάχιστο από τότε που ανέλαβε;
Η δική μας πρόταση είναι ξεκάθαρη. Ο Τομέας Μακεδονίας Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών θα πρέπει να διαχειριστεί ένα ξεχωριστό αναπτυξιακό πακέτο από το Ταμείο Ανάκαμψης, για την χρηματοδότηση ενός χωρικού αναπτυξιακού προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης, το οποίο θα κατευθυνθεί αποκλειστικά στις μικρές επιχειρήσεις και σε έργα υποδομής. Έχουμε καταθέσει την σχετική πρόταση και στη Βουλή και μπορεί αν θέλει να την διατρέξει".

επιστροφή στην κορυφή