xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Οι αλλαγές που θα ισχύουν από αύριο στις διαδημοτικές μετακινήσεις

maska pezoi dromos

Ανοίγει με αυστηρούς κανόνες από Δευτέρα το λιανεμπόριο

"Ανάσα" για χιλιάδες πολίτες, αλλά και το λιανεμπόριο αναμένεται να δώσει η μικρή χαλάρωση του lockdown, καθώς ελεύθερες θα είναι - πιλοτικά - οι διαδημοτικές μετακινήσεις από αύριο Σάββατο, ενώ τη Δευτέρα ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα.

Διαδημοτικές μετακινήσεις

Απελευθερώνονται από αύριο οι διαδημοτικές μετακινήσεις για τους πολίτες και μόνο για τα Σαββατοκύριακα. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα μπορούν να γίνονται με κωδικό 6 στο 13033, με έως 3 άτομα ή μία οικογένεια για μετακίνηση οπουδήποτε εντός της Περιφέρειας που κατοικούν. Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει διευκρινίσει ότι αν δεν παρατηρηθούν προβλήματα συνωστισμού σε περιοχές, τότε το μέτρο θα παραμείνει.

Ανοίγει από Δευτέρα το λιανεμπόριο

Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου ανεβάζει ρολά και το λιανεμπόριο, με αυστηρούς κανόνες. Έτσι, από Δευτέρα θα επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων με τη χρήση ειδικού κωδικού (SMS στο 13032) άπαξ και έως 3 ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το λεγόμενο click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού (click in shop). Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες.
Σύμφωνα με τα νέα μέτρα ο πολίτης θα μπορεί να στείλει μία φορά τη μέρα SMS για να βγει για ψώνια και θα έχει μπροστά του 3 ώρες για να πάει σε όσα ραντεβού θα έχει κλείσει. Στο δεύτερο μήνυμα εντός της ίδιας ημέρας θα λαμβάνει αρνητική απάντηση. Ο καταναλωτής θα πρέπει πρώτα να κλείσει ραντεβού με το κατάστημα στο οποίο θέλει να κάνει αγορές. Αφού κλείσει ραντεβού για τις αγορές και λάβει SMS από το κατάστημα για την ώρα του ραντεβού τους, πριν από την αναχώρησή του για τα καταστήματα θα στείλει SMS στο 13032. Στο SMS στο 13032 ο χρήστης αναγράφει μόνο το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση κατοικίας του. Η απάντηση που λαμβάνει σε περίπτωση έγκρισης είναι «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα».
Μέσα σε τρεις ώρες θα μπορεί να κάνει τις αγορές του σε οποιαδήποτε περιοχή εντός της Περιφέρειας όπου μένει, πηγαίνοντας στο ή στα ραντεβού του με την ταυτότητα ή το διαβατήριό του. Στην επιλογή του click away οι αγορές θα γίνονται μόνο με κάρτα, όπως διευκρίνισε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

επιστροφή στην κορυφή